освен со ориз со што друго може да се комбинира спанаќот? исто така колку често смее да се дава? , точно пред 7дена дадов , дали и денес да дадам или друго да правам?
Jas go davam i so kompirce i poveke go saka taka otkolku so oriz A inace preporaclivo e vo 10dena ednas i jas taka go davam ali mislam i preku edna nedela ne bi mu stetelo
Мaмички дa ве прaшaм дaли имaте дaденo вaквa кaшa oд хумaнa и дaли е дoбрa....чини или не чини Чекaммм мислење ☺....
jas majki moeto dete e staro godina ipol i mnogu saka da jade suvo grozje pa neznam dali smeee da jade oste sega molam za sovet
Моето е 9 и пол месеци. Јас сега му воведов суво грозје. Планирам и брусница. А околу годината урми. Можеби зошто јас многу ги јадам, секојдневно во смути ги ставам па мислам убаво е и тој да стекне навика да си јаде.
Ако има заби може и така.Лепливо е малце па пазете да не се задават. Количински не сум мерела колку ама околу 7-8 зрна дневно мојата успева да јаде и не јаде секој ден
Мамички од кога почнавте да ги давате на хип јаболка со житарки ноќните каши бидејќи прочитав имаат глутен сите тие што се прават со вода или млеко?
Nemaat site gluten eve ovaa nema: Jas uste ne sum vovela tret 9brok ama planiram ova da i davam. Na golemiot mu davav dosta od ovie.
Kazete mi dali koristite suvi slivi i kajsii od 7m i kako gi dodavte vo kasicki, treba da se varat ili potopay samo vo voda?? Isto od koi kupuvate? Me interesira i za svezo jabolce dali se dava od 7m. Malku i e slab hemoglobinot pa treba da ja pojacam malku so ishrana
Ќе ги потопиш во вода барем саат време да омекнат, или малку провари ги па изблендирај со останатото овошје. Јас јаболко и сето останато овошје го давав свежо уште од 6 месеци.
Mami koe kravjo mleko go davate i kako? Mislam go varite li tetrapakot? Go razreduvate li? Vo koj soodnos? Sakam da mu vovedam na maloto, za edna nedela pravime godinka, pa da priberam informacii. Vi blagodaram
Ако даваш тетрапак гледај колку маснотии содржи 3.2 е многу ќе треба да го разредиш....таман ќе биди 2.8 или 2.6 незнам колку беше. Ние уште немаме почнато со тетрапак...уште малку.
Majki cveklo i celer od kolku mozam? Zastanav so voveduvanje novi vkusevi nemam ideja sto da dadam Na 11ti pravime 8m
nas pedijatarot ni kaza da pocneme so najmala maslenost,duri mi spomna za pocetok da i mesam so adaptiranoto ,ili vo kasicki... i nie sme 11.5 meseci pa sakam i jas od slednata nedela da pocnam,da vidam kako ke prifati
Најдобро ако можеш да најдеш домашно ама проверено па да си го вариш. Втора опција купечко но за варење, трета опција трајно. Од тоа што се имам информирано до сега, Здравје Радово има добро млеко, и Алпското. Незнам зошто некои педијатри советуваат најмала масленост, а некои полномасно, човек да не е сигурен кое е подобро за мало бебе. Ние почнавме со полномасно, не го разредував со вода ниту го мешав со Ад, немавме апсолутно никаков проблем. Почнавме на 14 месеци, но не сака да го пие, само за во јадење. @Mi-Ma може целер од 7 месеци, но коренот. Листовите после една година. Ќе исечеш едно мало коцкиче како за почеток, исто како со пашканат кога ставаш едно кругче да речеме.
Јас од неполни 12 месеци давам тетрапак, ама само во кашички (кои гледам почнува да ги одбива), вака не сака да пие никакво, пробав и со чоколино, и со бисквити да му добие вкус ама џабе. Давам полномасно (3,2%) на Суташ, не го разредувам и не го превривам. Имам роднини кои работат во Суташ и ми кажаа дека млекото им е тазе и дека кога ќе им помине рокот го преработуваат во јогурти, кисело млеко и сл. а не како на пр. Битолското да го репастеризираат. Значи им е свежо млекото.
Maslinkite od koga se voveduvaat,potocno,namaz od maslinki,i klasicnite zacini kako sto e crn piper,origano,cimet..?