Па не мора бе мајка, грчки. Ако нејќе, нејќе, здравје. Давај му кисело млекце, обичен јогурт. И јас лично не го бендисувам.
Ќе пробам утре наместо грчки да дадам к.млеко или јогурт на бучен читам го давате .. само со палента неверувам дека ќе јаде незнам со што да направам .. овошје просо ..
Мојава станува, цица па јаде, после цицање за брзо е гладна, на мајка и, морам за брзо да јадам по сабајле гледај да темпираш кога пиел млеко па веќе кога ќе го фаќа глад, кај мојава тоа е за некои си 45 мин до саат после цицање. Почни си со Семолина, палента, тие прашоците, види како ќе ги прифати. И ориз имаш исто како прашок.
И ќерка мн не го обожава грчкиот, го јаде ама замаскиран, и правам финти. Каша, па грчки па овошје, така и ставам во лажичката за да не осети. А кисело млеко, јогурт си сака. Пробај вака замаскирано, ако не, паузирај, понатака ќе дадеш. Многу им се менува вкусот, еден период сакаат нешто, следен период не го јаде.
Aхаа епа тогаш можи многу му дојде, не му давај да цица пред спиење ако можи да ти заспие така па после нека цица.
Мене ми е убав грчкиот ама за големиот ко воведував грчки му немав даено, јогурт и кисело млеко само. Сега на 4 години прв пат проба многу нови работи се форсираат наеднаш сега..
Јас досега само со палента. Со просо имам давано овошје само, ретко давам, може еднаш неделно, не го сакаше, ама сега му најдов финта. Повеќе варење и блендирање, па додавам банана и вишни. Супер комбинација, како пудинг е.
Лел денеска од памет се извадив. Не било шала воведување жолтка. Бебе е 9 месеци и стигнав до половина жолта. Во вторник му дадов со авокадо мајка ми кажа повратил и од нос и од уста јас не бев дома. Денес му давам со палента и после прва дремка станува со плачење. Влегувам во соба кога имам што да видам цел беше во повраќаници. Лице коса креветче се здрвив кога го видов. Го измив и избањав и си беше весел цел ден. Сега ќе правам пауза од жолтка. Повраќале ли на уште некого децата од жолтка и како сте го надминале тоа?
И јас мака имам со ужинките, особено после ручек. Ако има ужина и вечера не оие млеко, ако има само вечера не сака ужина. Никако да земам ред а без млеко рано да го оставам сепак уште год нема. Да пробаш само со шмукалче помали што се.
Големата од белка ми имаше повратено, односно имаше алергија. Со тек на време ја надмина. Паузирај жолчката и не воведувај белка, па постепено ќе пробуваш
Majki bebeto ako e alergen na zolcka ce pokaze odma? Primer jas pocnav nekolku pati so osmina ili moze da pokaze povekje od polovina koga ce se vnese ?
Mene sega mi se sluci so cetvrtina i osmina nemase nikakov problem a so polovina i povekje mi povrakja
Мајки, денес прв пат дадов целер и тоа мн малку од коренот. Синко е доста црвен на обравчињата и на брадата. Дали треба нешто да реагирам? Како да знам дали е алергија? Сеа може делувам параноично ама неискусна мајка и некако се испаничив.
Затоа даваме по малку колку за почеток. За да следиме реакција. Не давај целер засега, пробај за некое време исто со малку и следи реакција. Црвенило на обравчиња и околу муце е алергиската реакција.