Мене ме интересира, зошто нели не се препорачува кога се дава жолчка тој ден да се дава и месо за да не му дојде многу протеини, што е со грчкиот јогурт, зошто тој има повеќе протеини во однос на јогурт, павлака. Гледам сите го даваат, и јас давам обично за вечера со палента или некоја житарка, ама ете ме замисли.
Мене секое парче мевце ми е запакувано во фолија за да не мириса на мраз, а течноста од мевцето во кесички за лед. И си вадам мевце и две коцки од водичката.
Месото на голема чинија додека да замрзне, околу 2-3ч и после во една кесичка или пластична кутија. Водата од месото ја мрзнам во калапи за мраз па ја собирам пак во кесичка.
Зависи кој грчки јогурт и колку ќе изеде. Ако даваш Грекос на пример (што всушност е грчки тип на јогурт) има иста количина на протеини како и обичен јогурт/кисело млеко.
Почнуваш со вкусови. Еден оброк. Прво кога ќе се разбуди млеко. После 3 саати неколку лажички од тоа што планираш да јаде. Па пак млеко затоа што нема да се најаде.
15-20min maksimum ja varam, se raspagja ko ke e gotova pa samo ja pasiram. Tuku denes dadov prv pat palenta, utre da dadam so spanakj isto prv pat ke proba ili da pocekam??
Топла вода, млеко? Сум приметила тие каши ако не е доволно топла водата, поводлести се. Исто како се олади, стануваат потечни... Јас од око сум си ги правела..
Со топла вода го направив Му ставив уште малку и јас, оти беше како водичка. Значи не е до мене проблемот
Дали го потопувате оризот во вода преку ноќ за да се намали количството арсен ? Некогаш не знам што ќе готвам, па после осеќам грижа на совест ако му дадам неотстојан во вода.