Majki kako se preoga od probuvanje hrana do imanje obrok? Eve veke cel mesec probuvame vkusovi ali nisto ne saka, osven kruska sve pluka, prai faci, denes ni uste ne otvarase
Zdravo, razmisluvam od 5 meseci da pocnime so vkusovi bidekji koga ke napolni 8 pocnuvam na rabota pa treba barem 2 obroci da vovedime do togas. Kolku vreme vi treba od pocnuvanje so vkusovi do voveduvanje 2 obroci? Duri i tret obrok koga se pocnuva? Seuste samo citam i ne sum mnogu zapoznaena so se bidekji mi e prvo bebe pa baram sovet. Isto taka sto e podobro da pocnime so zelencuk ili ovosje, gledam ima razlicni mislenja za toa?
Денес дадов 10лажички кисело млеко бучен козјак заразлика од грчкиот јогурт што не го сакаше бебо ич ова е супер сега ми е прашање дали утре смеам да дадам од истото кисело млеко или мора друго да отворам? Да напоменам ао чиста лажица земав од киселото и ставив во тањирче па од таму давав на бебо не директно од канче
Јас почнав на 5, после 3 недели имаше оброк, на 6 месеци воведов и втор оброк, на 7 вечера. Со зеленчук најчесто се почнува зашто неутрален вкус има, овошјето е благо повеќе го сакаат.
Дали со храна се враќаат грчевите? 6+++ воведен доручек од 6м, некоја вечер знае да плаче и да прдка многу..наместо капки, давам чајче бидејќи одма го смирува и термофорче Некој вака слично?
Да Прди од кромид и боранија, кога почна да јаде му пукаа црева, кркореа навечер... баш и тука прашував за совети, ама ете сега праве 8, се стабилизира некако, ма да знае да покенка. Карфиол и брокула од тие причини нема пробано, денес дадов жолчка 2 пат и од неа прди, ама не многу и не му е болно. И јас давав чај, Бекутан оти благ го пие, ама разредував во повеќе вода. И од Дм од анасон, нема шеќер и му правев ад со него.
Баш брокула дадов овие 2 дена, си викав ај малку стаив у кашава 2 цвета ама ете..ќе ја паузирам долго време Инаку и моето чајче пие, ама вода никако скоро 7м сме..некој вака да има несакач на вода? Повлекува, плука..
Паузирај. Моето и праз нема пробано. И грав понатаму ќе дадам, секако нема да оде во градинка. Вода нејќе никако. И чашка земавме, од шише никако, со лажичка пробав. Не и не!
Исто..шише проток 0+,3+,6+, со клунче Бејбилов тука најдов дека сите бебиња со тоа пропиле вода, лажичка, чашка, силиконска чашка со цевка..најјако е што од сите овие повлекува убава количина, и одма плука пред бањање гол му давам шише да се плука мислејќи дека ќе се зезне да научи да пие шишето празно, он утоп
Да де таква и јас земав, на Бејбилове. Кога му давам, таква фаца праве мислеш ќе се задаве од клунчето, не ни пробува да повлече, право плука.
Дајте идеја како грав да му воведам на бебе, ќе трга во градинка, си ручкаат таму секој петок гравче. Само грав не ми се дава, сигурно нема да ми го сака, со што да смешам?
Па не знам..... некако грав дете да сака, не ми иде....евентуално морков многу да ставам да не ми го осети . Еднаш му направив грашок со морков, кромид и телешко, баш манаџа, такво плукање не сум видела.
Дајте идеја и за тестенини како оди со рачен блендер... @Tea SK искрено ми е страв за грав, мака има со какањр после секое јадење посебно хаос и е со млечниве производи гледам.... Кога почнува во градинка? Мојата веројатно од 03.03
Иста дата . Ваљда ќе оздрави до тогаш, пак го среди сестра му со некој вирус. Ја па се мислам и да не му воведам грав, нека му воведат таму. Не е алерген, не може беља да направат. Сега планирам деновиве гриз да му сварам со кравјо млеко колку да проба