Не знам кој пиша за водичката од сварени суви сливи и јаболче..фала Бебчо прв пат испи 40мл после оброк Инаку од денес воведен ручек, успешно 130г доручек, 140г ручек. За 3 дена сме 7м. Плачеше после јадењето мислев сака уште, пробав да му дадам - уште толку плаче и плука..за да сфатам дека плаче за лажичката.. си ја зема, си се мачка по лице, ја гризе..
И ова забораив После доручек и ручеков, после саат време бара да цица. Океј е тоа? Се мислам да не не е дојаден, ама докторкава вика дека може цицнува од жед ( не пие вода.. ) или за десерт пошо е огромен љубител на цице
Кога ќе прочитам вака 120 грама, 130.. си викам само моево ли јаде по 200 грама и тоа метла за 3 минути? Да не претерувам и јас што му давам толку? Ама па бебе сака...
Искрено мене педијатар ми рече 150-200г макс..да не му се оптеретува мешето, да не се шири желудничето..плус секако ќе повраќа Мада секое бебе индивидуално.. Член сум во некои групи и гледам сите се водат по некое општо правило.. Еве табела ќе ставам
Околу 200гр почна на 8 месеца, од 10 месеца јаде по 250-300гр. И јас се мислев дали претерувам, ама кога му е доста сам се трга. Со оглед дека не е ептен дебело бебе, не му се секирам веке. Јаде и троши.
Моево не е ич дебело бебе, дури мене и слаб ми личи иако сите ми викаат таман е. 7 и пол месеци, 8 кг. и 600 гр.е. Може дека е долг така ми личи, сакам да кажам повеќе накај слабите оди, вака на изглед, килажата знам дека му е сосема ок за возраста. А јаде, сака да јаде, плаче за уште.
Моево беше 8 кила на 4 месеца. Баш дебело бебе. Врат немаше, главата дирекно продолжува во трупот Сега е 10ипол кила на година, прооден е одамна и не застанал на газ ни една минута. Нека си јадат, ќе им треба.
Не се секирај, и моето е исто. Првите неколку пати мерев отприлика со теглички од готови каши, сега правам од око, според чинијата, 200 сигурно јаде, може и малку повеќе ако сум ставила повеќе овошје, зеленчук. 130гр сабајле баш истурив готова каша, да мешам со палента. Малку му е тоа на него. 8 месеци, 10кг беше минатата недела
Јас за вечера му дадов 200 грама и плачеше за уште и тоа плачеше со солзи, седеше со отворена уста за уште да му давам. Многу е смешен.
Хељдата слободно можеш да ја ставиш во комбинација за ручек. Таа на пример не ми е житарка за доручек у никој никој случај. На ниво на ориз ја користам. Со мевце, со пиперка, со печурки.. ја ставам во врело тенџере toasting да фати боичка да се запече, па ставам вода, 1:2, врие 5 минути, поклопувам, гасам релна. И затворена 10 минути. Вадам капак и лажица две путер и сол па мешаш, ја и без сол ја сакам. Врв е! Една русинка монголка ми го има кажано рецептов.
Во живот не сум пробала. Ај па ти сеа со хељдата, таман авокадо разјадов. Во цвекло рукола салата одозгора со балсамико крема, е така го бива
Ние на 31 ќе правиме 7 месеци Исто и мојата тежеше скоро 9кг. Кај нас е проблем тоа млеко кога ќе стани од спиење нр го пие не го сака и морам да одам со кашичка па после саат и пол или два о давам млеко. Ние одиме и приватно и државно кај педијатар и различно ни кажуваат
Јас му сварив гриз со Алпско колку да видам дали има реакција, немаше и не планирам да давам веќе, нека му даваат таму дома ќе си тераме со формула.
Е мојава гладна станува, па додека направам каша ќе ја крене куќава во вис Затоа цица.. Може натака ќе смени, па ќе свртам и обратно.. Подобро ќе е да доручкува одма каша, па после таман на прва дремка да си цица... така и ручекот ќе успееме порано.
Со каква риба да почнам? Свежа или замрзната? Од која фирма? И печурки какви користите, како спремате.
И јас денес дадов 200г и ги лапна ама, пак за саат цицаше Ќе терам и јас како вас, штом му се кснува нека кснува Само моево е ептен поситно од вашите, за 2 дена 7м, уште изглеа немаме 8кг 7800 пред 1м го измерија
Бела риба - пастрмка, ослич, свежа по можност. За печурки ви е рано Се препорачува после 3тата година. Можеш и порано, ама пред годинка секако не.