Печена рибата со малку маслиново или во еар фраер да ја направам? Некако страв ме фаќа од неа. 10+ е и јаде цело јајце и не ми беше страв ама за ова некако ми се увртело во глава. Па и мајка ми викендов беа и и кажав дека планирам риба да дадам неделава и се избаци со - Никако риба пред да прозбори Ми направи шубе. Фала девојки многу.
Јас ја сварив рибата и после на ептен ситно ја исцепкав заради ковчињата, дадов малку чист вкус да проба, а после измешав со ориз и малку маслиново. За ова со прозборувањето и мене ми збореа, не верувам баш у тие работи па не обрнав внимание, мене повеќе ми беше ради ситните ковчиња страв, ама на ситно цепкање и нема гајле
Стариве со глупостиве, значи аман... Мојот риба проба пред да направи 10 месеци. Муабет прави од година и пол, песнички пееше уште пред да наполни 2 години, а на втор роденден ја пееше Happy birthday на микрофон. Дај му риба слободно на детето, остави ги бабите и нивните суеверија.
Леле не се замарај со тие глупости. Во една друга тема баш пишував ист муабет од свекрва ми. 10 месеци беше мојата кога и дадов, со пастрмка почнав ама ич не ми текнува дали црвена или бела. Многу стресно ми беше чистењето на ковчињата само. Еве ја 6 години има, мислам само риба и јајца јаде без проблем. А за зборување како бабе некое е од старт. Се она си знае и се докажува.
Здраво мајки, почнуваме со воведување на цврста храна па ме интересира во кој период од денот е најдобро да се даде? По мене подобро би било предпладне во случај на алергиска реакција ама сепак да прашам поискусни Дали пред цицање или после ? И по колку лажички сте давале за почеток?
Еј не се замарај со глупостиве, искрено јас со второво не помислив каква риба треба ( директно и давав лосос )
Како ги комбинираш намирниците за да добиеш 130 г. оброк? Пример ако даваш морков и јаболко, кој сооднос го ставаш?
Мајки здраво. Имам прашање, прво детенце ми е и почнавме со вкусови на 4,5 месеци. Сега си јаде и домашни и купечки кашички. Прашањето ми беше, како подготвувате плазма бисквити во кашичка?
Мало ти е бебето за бисквити, посебно за плазма, имаат мед кој не се дава пред 1 год. Бисквитите имаат и глутен кој е 7+ месеци.
Од око искрено..морков конкретно мн малце ставам зошто не го сака, по 3-4 кругчиња..пробав среќа сабајле да му дадам Хип морков јаболко буквално се давеше, го враќаше со страшни нагони на повраќање. После му дадов јаболко чисто си го изручка за 2мин. Конкретно дома коа праам, ставам јаболко ипол и 1 круша цела. И да испадне вишок секако си јадам јас Еве сеа ќе правам ручек - 1 лажица палента варам во ѓезве, во тенџерче 3 парчиња тиква, 3-4 кругчиња морков, 4-5 листа спанаќ. Додавам лажичка маслиново и блендирам. Сега почнав да му давам по 200г и си ги јаде..цица за саатипол 2. Некад ќе изеде 180, некад 200, важно имам над 200 направено лажица две вишок за мене..ќе се уходаш после ќе знаеш
Мало е зошто плазма? Давај овошје,зеленчук,житарки, месо. Во плазма нема ништо хранливо плус и шеќер има
Ако имаш воведено глитен давај обични бисквити или тие од дм, зегин што се бебе бисквитите. Моево кога беше под 1год се нафрли од плазма бисквит.
Овошна не, ама зеленчукова да, само ако може да не ја изблендираш цела. Инаку вода пушта. Ако свариш поголема количина дел стави во тегла и од водата што се варило
Плазмата ти се и со многу шеќер, мало е мислам за од сега да давате бисквити, подобро мултигреин или житарки нуди. Или како што ти пишала членката од зегин или дм ама читај состав да не се со шеќер и многу адитиви. Да, зеленчукови обично, освен компир и спанаќ зошто не се притоплуваат тие нели.