Значи и батат не се притоплува? Добро, да си знам за друг пат. Нема да ја чувам сега, утре нова ќе му зготвам.
Важи фала ти, од утре ќе експериментирам а каков ориз, просо и палента даваш? Тие ми останаа за испробување вкусови па се мислам што да набавам
Обични, ко за нас..по секако губам време во варење намирници, не гледав причина да давам инстант. Ги варам во ѓезвенце посебно. Ориз кочански од пазар, просо од дм, палента таа со детето од маркет. До сега се јаде, ништо не одбива од нив. Читам некои ќе ги даваат чисти, ама нема логика..прво нема никаков вкус, второ не се препорачува мн житарица, трето можно е да направи запек..
A jas da se vmesam kolku kolicina stavas palenta primer so ovosje? Mojata mozi poveke e na zitarica pa zatoa poslabo da ja saka, primer toplam 100ml voda stavam instant palenta dve lazici i dodavam ovosna kasa od oko, ama e pomalku od palentata sekako.
Една лажица голема сварена житарка, останатото е овошје или зеленчук..без разлика дали спремам каша 130-200г
Прв пат ќе давам ова денес дали ставаме овошке? Гледам за 8месеца се прави со 150мл вода и 4 супени лажици од ова?
Дали и од кога давате сирење на бебе? Сакав да дадам моцарела, ама гледам сол има? Или минимално е тоа? Зденка исто?
Да, нај многу оди со овошје, како гриз е ова. Мојава го сака и со јаболко и циметче. Не ставај многу вода само, пре течно излегува. А ако сакаш да го згуснеш, јас и ставам бисквити исто од ваквите кутии.
Кога ќе почнеш со млечните, воведи и тоа. Ако е многу малку сол не е страшно. Јас накај 7 8 месеци и давав сирење, а за зденка сега видов, после 9 10 месеци малку пробувала.
Ее супер ко така. Воведов млечни пред еден месец, ама слабо ми ги јади. Си викам барем зденка ќе му даде некој вкус, со палента пример. А моцарелата како ја даваш, на ситни парчиња или?
Со палента нај веќе и давам грчки јогурт и кисело млеко. Колкаво е малечкото? Да да, на парчиња, само не преситно, така нормално парче колку да џвака.
Скоро 9 месеци, ама уште се немам охрабрено да дадам парчиња од нешто. Давам грчки, кисело млеко, обичен јогурт, чисти ги сака, мешано со нешто ептен слабо. Урда па ич не сакаше.
Извини, погоре во постот се поправив, после 9+ пробала зденка. За парчиња, мојава почна после годинка така нешто. И јас се плашев, после тоа почна полека, комбинирано каша и парчиња. Така да ако не е спремно малото, не брзај. Или пак пробај нешто, види како ќе се однесува, ако поминете супер, мешај си каши и парчиња. Пробај со зденката, може ќе си јаде.
зоштоо? Ај малава не јаде, дали една цела изела до сега, ама ние дома си јадеме, ми скрши сеа филм, мн сакам зденка
Одамна гледав хрватска емисија како ги прават..од кашкавали и сирења со одминат рок.Па додаваат емулгатори и остали штетни глупости.