Што се подразбира под нетретиран спанаќ? Јас воведов со кашичка, ама некна зедов од на пазар свеж, па сакам денес да дадам.
Мајки мислење за воведување обичен ориз (кочански), палента и просо или сепак подобро на Хип/Холе наменети исклучиво за бебиња?
Моиве двајцата од патлиџан прават contact rash, па им го снемува за 10тина мин. Малово еднаш до сега сум му дала ама големата до ден денес ди јаде патлиџани освен тоа, ништо друго не и било.
Исто и моиве големи од домат и кечап, црвенеат... Кечап дури сум тестирала намерно имам точка намачкано на образ и црвено само точката се прави... Друго ништо не и беше, само тоа.. @Hinebrra да не е прскан и третиран со пестициди. Јас најдов домашен од бавча, таков и дадов.. Не беше ко овие на пазар огромни листови, дебели. Тие надувани се со свашта за да израснат така..
И јас размислувам да ја земам, ако ја порачаш кажи ми мислење дали вреди. Или некој ако ја има веќе дали би ја препорачале да ја земиме?
Дивела макарони како за нас, разни форми највеќе ги сака малечките а и побрзо се варат. Со брокула, сос одавокадо, кашкавал, зденка.
Давај му колку сака. Јас загрижена од форумов така бев зошто јаде над 200 грама ама три доктори ми рекоа дека е супер тоа. Едниот од нив е специјалист за гастро. Секое дете е различно. Моето многу прета и троши очигледно. Не можеме по мерки стриктно да се водиме. Јас не му мерам искрено. Полнам тањирот и колку му се јаде давам.
Mamicki kakvi testenini koristite za bebe? Obicni ili ima nekoj posebni jas na Divela imam koristeno i dva pati na Santella i gi obozava. I uste nesto za nekolku dena ke pravime 1godinka posle toa bebe dali smee sve da jade kako i nie sto jademe ili pak posebno da se sprema i gotvi za nego.
Дечки, мојава патент на уста има за јадење. Да ја оставам недела две или што ќе дадете совет? После и на редовна контрола сме, ќе се консултирам со педијатар, ама ова уста да не отвори, едвај 3-4 лажички. Несакам на сила, да не и створам аверзија кон храна.
2м еве ја не почна да јаде... А чим јас јадам се џитка да ми земе. Јадеме заедно со неа, џабе. Реткост е да јаде. А гладна.
Здраво мајки, сакам да воведам ориз од холе, пишува дека се прави со млеко, дали морам со млеко или може и со вода, и дали да дадам само ориз или треба со нешто веке вовдедено да го измешам , благодарам
Ако користиш АД, можеш со тоа, јас со вода растварав. Само ориз по блуткаво е, додади нешто воведено.
Јас само ориз никогаш не сум дала. Еднаш пробав да му го направам со млеко адаптирано и не сакаше да го помириса а не да го јаде а инаку јадач си е. Од тогаш го мешам со зеленчук или овошје ама оној на хип. Тој може и со вода и со млеко.
Дали можам со мое измолзено млеко, но бидејки тука пишува да се зоврие млекото незнам дали е добро да го зовриам мајчиното млеко
Не знам, јас не доев ама зошто да не би можело. Јас пре така би го ставила без вриење, измолзи се и помешај.
Можеш секако, со било кој зеленчук. Ако сакаш додади и некоја готова каша што си јаде за да е повкусно, да не е само ориз. Сега гледам, доиш..не го вриј млекото, измолзи се и само додади млеко во оризот, таман ќе си е топло, или евентуално минимално затопли. Јас доев ама не и давав со мое млеко, со вода и ги растварав.
Ви благодарам мајки , може сум здодевна но незнам колку количински да направам за почеток колку грама ориз и колку мл млеко? Тука пишува 200 мл млеко и 22 грама ориз но остаток ке треба да го фрлам