Имав кашички на Нутрино овесна со овошје, што содржи глутен. И такви овошни со бисквити исто на Нутрино. Е сега од тука натака планирам и пченичен гриз да користам за кашите.
Е имам такви со овесни и бисквити. Па да и мене најмногу за тој гриз ми е и за овесните. Три дена воведуваше ?
Баш така изгледа. На другарка малата е алергична на кравји протеин. Кога пробуваше да воведе прво и се нафрли, па повраќаше во млазови.
Да имав 3 кашички од пакетчиња. си пишува на нив дека содржат глутен. Една беше овес со овошје, другите две со бисквити и овошје. Уште имам некои што не знам кога ке воведам со рибизли и манго и киви. Е а за овесот, не пребарував на нет, ама почнав да му давам откако таа кашичка ја дадов, тој содржи глутен?
Мајки, вчера почнавме со воведување на брокула со кашичка на хип. Претходно читав состав на нет и се мислев дека е чиста брокула и вчера пред давање не знам како се изумив и не прочитав уште еднаш на амбалажа. Денес гледам дека е мешано со пченкарно брашно и оризов скроб мислам беше. Фала богу не покажа никаква реакција. Што ме советувате, дали да продолжам уште 2 дена со чиста брокула или да направам пауза, да му дадам нешто друго ?
Сите тие каши се најголем процент оризов скроб…а најмалце имаат месо или зеленчук.Ако сакаш чиста брокула дома прави и.Можеш да и замрзнеш и по потреба да вадиш 1-2 парченца само за неа.Ептен малце време одзема варењето.И омекнува одма.
Јас и планирам домашни да му правам откако ќе почне повеќе количински да јаде, сега за воведување реков со готовиве дека по многу малце јаде...ама изгледа најдобро од старт дома да си правиш и знаеш што даваш.
Ама си сака на тропска клима твојата. А комбинирано ми е мангото со киви и јаболко. Само јаболко имам дадено до сега. Ти свежо манго даваше? Имам и таква со диња каша, ама мислам тоа над 8 месеци...
Мајки дали може да ми кажете како го подготвувате оризот на холе , ставив 120мл млеко на 15 гр ориз како што пишува но испадна многу течна како вода , незнам каде грешам
3 пати проба, иста реакција после Паскалов и рече да батали. Малата е сега 3 ипол год уште ја има алергијата, ништо од крава не јаде/пие. Со козјо нема проблем.
Абе јас знам демек овесот не содржи глутен ама дека е мешан најчесто со други житарки можи да содржи траги од глутен..
Па јас дека на оваа кашичка стоеше дека содржи, не ни истражував, не дадов дури не воведов глутен. Ама сега и така ке давам. За вечера ми е да му давам овес со јогурт или некоја слична комбинација. Палента ми се чини потешка варијанта.
Да, грчки јогурт и оној на Бучен козјак. Почнав со по некоја лажичка од обичен, па како оброк дадов грчки со палента и спанаќ. Кисело млеко не сум дала и урда. Не сум побарала да купам несолена. @merriel0 рече убаво било со авокадо.
Супер, следни се млечните да ги воведам. Ќе пробам и јас со јогуртите и кисело млеко, а урда по касно..
За 2дена 8месеца прееска дадов прв пат глутен што да очекувам ако недај боже има реакција од глутенот?