На почеток, да, органски, од Дм или Зегин. После од било каде . Ама траат доста, ќе тераш со едно пакување долго време. Ориз не ти препорачувам често да користиш, содржи арсен. Барем до годинка, поретко давај. Кога ќе воведе глумено, јас наместо ориз користев булгур.
Вакви, од Зегин ги купувам. Со овошје ги обожава. Со вода ги мешам на шпорет, се згуснува и тоа е тоа.
Majki od koj mesec pocnavte so voved. na kashicki,sokce i dr hrana I na kolku saata im davavte kashicki i dali e vistina deka podobro ke spie ako pocne da jade kasicki,me interesira vase iskustvo,6m sme
Сок не се дава до 2 години. Вкусови почнав на 5 мес, оброк имаше на 6 месеци. Сега е скоро 9 има три оброци. Не е вистина дека подобро ќе спие ако има оброци, големата со 3 оброци и 2 ужинки, ми се будеше на секој саат за цицка. Малово сега има 3 оброци, пред спиење пие 210мл млеко, а го фати скок или вади заб, мрда по цела ноќ.
Кажете ми кексолино, фрутолино, чоколино да уведам прво како доручек па после да давам за вечера или директ за вечера? И што давате за вечера обично освен овие и кашичките
Тие не ги давам. Давам инстант млечни каши, моментално на Дм со банана, има и на Хип, ама ги немам пробано. Кога не сум дома, исто ноќни каши на Дм или Хип во тегличка. Или палента со урда, со јогурт, овесни со јогурт. Тоа обично.
За некој ден ќе почнеме со вкусови е сега ме интересира каква водичка им дававте и по колку затоа што досега не и давав вода ?
Давав Бебелан кога почнавме и од бебе со тоа правевме ад, од 6 месеци сменив со Роса. Ама, џабе, не пие.
Да јас на 7м, мевце и тогаш ручек. Грашок од кој месец е? Гледам низ табели секаде различно. Знам е потежок за варење (дури ми текнува сум читала го лупеле топче по топче на бебиња). Тоа не сум правела со другиве И дадов од готова каша 25% грашок што има. А сега гледам 9+ во табела..
Јас на 6ипол и дадов немаше проблем, не го лупев..па и брокулата е тешка ствара гасови па од 6 месеци е во табела