Мајки ве молам хелп малце. Бебуш е 5++ почнавме со воведување вкусови, педијатарот ни рече по 3 дена чисто само вкусот се посебно да се внесе. Читам по препораки од други педијатри им даваат само првиот ден чисто после мешаат со веќе даден производ. Секако има работи што не можеш чисто да ги дадеш, пример брокула 2 дена ок ми јадеше, третиот едвај 3 лажички .Ве молам за искуство,прво бебе и триста прашалници
Јас давав чисти по 3 дена и овошје и зеленчук. 2 ден измешав морков со јаболко оти чист не го сакаше и авокадо со банана одма измешав, банана веќе имаше пробано. А житарките кога почнав со доручек со веќе воведено овошје.
Јас воведував два дена чисто овошје или зеленчук, третиот ден веќе мешав со нешто воведено претходно. Конкретно за брокулата, со морков ја мешав или јаболко.
Мајки идеи / комбинации за прв оброк за 5+ ? Моево успешно изеде палента + јаболко и ориз + крушка. Слаба сум со креативност
На почетокот и ние ги вртевме истите комбинации, додека воведеш повеќе намирници, после е полесно. Може просо исто со јаболко и круша, банана и авокадо. Палентата исто и со круша можеш, тиква исто е меѓу првите, со ориз моево ја обожава. @senza.parole Јас секој ден по малку маслиново во ручеците, масло од репка не сум дала, дека и ние не користиме.
На почетокот сите зеленчуци со јаболко ги комбинирав, дури и во ручеците ставав зошто јаболкото најомилено и беше , да пробаш да ставиш пример пола јаболче во зеленчукот.
Здраво. Јадиме кашичка во 9ч за доручек, после млеко пиеме на кај 11:30-12ч, после колку време од млекото да пробам со ручек да дадам? И после ручекот дали после два часа пак млеко? Благодарам
Палента давам со било кое овошје или мешам, јаболко со слива, кајсија со круша, со тиква печена давав зимата. Банана со авокадо. Можеш мултигреин со хељда да и дадеш некогаш. Зеленчуци давам за ручек. Читај во темата мени за бебиња до 1г, има убави комбинации од сите членки.
Го купив просото од ДМ (био) и сега читам може да содржи траги од глутен и јаткасти плодови бебе е 5 ++ . Сте го давале?
Каков гриз дадовте? Оној во плаво пакување ок е? Не дека јаде нешто мојава, 6 лажички се премија, ама нудам и пробувам секој ден. Се надевав дека ќе лапа каши, ама ништо од тоа сега за сега. Ваљда ќе пројаде нели?