Е не сум знаела дека има глутен. Добро што си прашав и не се залетав да купам. Ќе земам утре од аптека или од маркетов тука, видов имаа кутии хипп.
Ич не видов, не ни дадов денес. Само го купив тој што го пратија тука. Уста не отвара, денес па хаос е. Нос растечен, кашла малце, непца ја болат. Ќе си земам некој хелекс.
Уште на трепки што не сум застанала. И во хранилка, количка, релаксатор, во скут, се е пробано. Уста клешта има. 5-6 лажички се премија ехеее.
Јас на мојот кога му давам триста песни му пеам Пробај дај и каша од гриз, мојот мислам со гриз почна да отвара уста
Не најдов нешто подобро со сите тие делови за таа цена и му пресудив, го нарачав. Штом стигне ќе те известам какво е. Достава била 2-5 работни дена.
Денес дадов каша од гриз, која јас си ка изедов на крајот… Капак е и што е настината, носот секрет, кашла и молам Бога да не ми симне надоле.
И син ми имаше таква реакција од грчки јогурт палента и путер.. спиеше,стана исповрати млазови, ако не го кренев ќе се задавеше, од тогаш паузирав па пробав пак, се гадеше како да повраќа. Денес дадов грчки по месец и пол и го јадеше, се надевам ќе се среди и ќе нема реакција веќе. Не верувам дека е алергија зошто давам и каши млечни со адаптирано ама грчкиот и кисело млеко не ми прифаќаше.
Можеби е различно кај вас... Јас да ти кажам и давав кефир по лажиче две на размак два дена, и имаше многу грчеви. Баш одкога имаше реакција прекинав и сеа беба е некако поарна... Ние највеќе реакција имавме од семолината на хип со АД што е. И сеа одкога ќе размислам да, и предходно кога и давав таква каша она врескаше... Ќе пробам за месец дена пак секако.
Лелее таа семолината страшен запек му направи на моето, два пати јадеше после едвај какаше, тврда камен каката со плачење какаше.. ќе земам ќе ја фрлам