Мх, даваат жолчка за вечера... Ама реално да гледаме, незнам и овошје како за вечера... Оно ферментира фруктозата и после прави гасови... И јас сум на недоумица за вечера... Особено млекце дека неможе бебла..
Од кога може да се воведе ужинка? Мојот на 25 ќе прави 9 месеци. @Tea SK , @sani99, почнавте ли вие? Знам и вашите беа во јуни родени. И мислам на @WhiteCat33
Јас неделава почнав, кога направи 9 точно. Си ја јаде. Млеко пир само пред спиење, кога ќе стане и едно во тек на ноќ.
Незнам дали се смета за ужина ама моето бебе јаде некогаш и 4 пати зошто ако јадиме нешто ние а тоа не,плаче и тогаш давам шмукалче или некоја готова кашичка или банана а млеко неможам да намалам подои зошто бара да цица секоја дремка пред да заспие, некогаш повраќа кога му е многу некогаш не И ние сме во Јуни
Јас и давам да грицка нешто , а цица цело време.... кога јадеме ние нешто така не гледа , па затоа и давам нешто по малку
Како воведовте лебче? Многу ми е страв да не му се залепи? Има 5 заби, џвака убаво ама од леб имам фобија...
Едноставно такво си е бебето лакомо е, некогаш знае да повраќа кога јаде од повеќе ама храна не одбива
Мајки, пиперка посебно ги воведувавте различните бои и сорти, или со еднаш воведено сметавте после сѐ од пиперка за воведено?
Majki zdravo. Na dete od 14 meseci. Kakvo mleko davate. Do sega bevme na ad formula, pa sega pocnav so domasno kravjo. E,vo slucaj za tetrapak dali davate i od koj.
Алпско даваат сите, 3,2 % масленост. Ние сме на доење, на 12 месеци воведов кравјо за каши, Битолско 3,2 % масленост и немаше никаков проблем со запек.
Јас со јогурт дадов средина од лепчето, убаво натопено како попара, по совет на една членка тука. Сега веќе и давам и мали парчиња колку залче големина така суви и досега немало проблем, си џвака, така научи да џвака уствари.
Како го спремате цвеклото?? Денес сакав да уведам цвекло го ставив на пареа абер немаше 2ч да омекне ... бебе од 8ипол месеца колки ад ви пие навечер пред спиење и во тек на денот? И уште едно прашање кое маслиново масло го давате??
Цвекло уште немам дадено ама знам за големиот ко варев многу тешко се вареше, на ситни коцки го сецкав па го варев. Маслиново ладно цедено за нас шо земам од маркет .
Јас го варев цело па го лупев. Долго се вари ама не е 2 часа. Сакав со копир ибкромид за ручек да го дадам, ама не сакаше. Утре планирам со јаболко за доручек да пробам. Како планираш тинда го комбинираш?
На ситно беше и на пареа јок 2ч и на крај кашичка дадов .. може слика од маслиновото? Тала нелупено? Јас сакав со батат и морков ама ништо ..