Не гледај мерки. Јас од око ја правам, зависи како сака бебе. Мојов течно не јаде и му ја правам погуста
Сварени банана и јаболко, неблендирани, може да стојат 2-3 часа на собна температура пред да дадам на бепче?
Остави ги во тенџерето кај што си ги варела и јас обично ги покривам со капак или чинија. Па пред јадење му ги спремам за послужување. Туку банана зошто вариш?
Варам зошто во упатството од апаратот што го имам пишува дека може да се вари. Имам варено и претходно, супер е, многу е помазна. Варени се сите овие банани во купечките кашички.
@Tea SK извини ќе може ли да сликаш какво мисиркино користиш, некаде претходно прочитав дека имаш напишано, и од каде го земаш ама со слика те молам кога ќе можеш, фала ти.
Сакам да воведам просо од житарици, кажете ми дали може обично од маркет или специјално давате ? И кои др. Ви се на менито за вкусови ? Имате ли некои листи кои намирници со што ги мешате? Незнам веќе што да пробаме имаме 5 + месеци
За од прилика две недели ќе почнеме со вкусови. Прво бебе и малку ми е измешано. Почнувам со вкус, пример морков и три дена давам по една лажичка? Не давам повеќе? И после тие три дена почнувам нов вкус? Исто три дена по една лажичка? И што им правите после на тие каши?
Po dve,tri lazicki mozes eden vkus tri dena. Prvo zelencuk 3 dena pa ovosje 3 dena. Nisto gi frlav kashite ili jas jadev ama mn mala kolicina pravev primer pola kompir,pola morkovce, trkalce banana
Првиот и вториот ден давав по една две лажички, третиот ден веќе колку сака толку давав. Така ми препорача и педијатарот. Првите вкусови ги пробуваше така по три дена а после почнав два дена да и давам чисти, а третиот мешав со веќе воведено. Доручек воведов некаде отприлика после три-четири недели од пробувањето на првиот вкус.
Една тегличка ти е таман за три дена. Дај 4-5 лажички ако сака. Другото во фрижидер и ќе дадеш утре пак.