Никако не сака месо да јаде. Се друго си јаде и количински јаде ама ако има месо плука, затвара уста и се мршти. Пробав со домашни, со купени каши и не поминува месо. Се мислам парчиња да пробам да му дадам, убаво да разварам некое мевце ама па страв ми е. Веќе некое време не јаде блендирано, сака парчиња па може и не треба да ми е страв... Совет?
Ќе ви се умешам, за вода кога треба да се почне? Веднаш или откако ќе се воведат оброци? Наоѓам разни мислења и педијатри различно кажуваат… шашма ми е главата уште непочнати
Здраво мајки воведуваме вкусови, но имаме сега мака неможе да се искака има запек веќе 4 ден ја мачи а не е својствено за неа што да и дадам ?
Јас и давав и и на 2 месеци по две,три лажички пошто многу беше жешко летото и надвор шетавме. После кога почнавме да пробуваме вкусови ја нудев ако сака да пие ама нејќеше па запек фаќаше ама се среди и тоа со тек на време. Не штети вода давај ако е жедно ќе се напие. Во систина ми кажаа демек тоа бараме бебето да е жедно за да цица повеќе и да качува на килажа ама моето пак си бараше да цица по цел ден и добро напредуваше
Купи каша од хип слива/круша и каша слива/јаболко мене тие ми помагаат и плус сокчето од круша/слива. Давај и сокче, вода ако нејќе легни ја и со лажичка. Јас голем проблем направив многу почна да плаче неможеже да се покака, и неможеше да спие па мораше чепче да и ставам, од тогаш ја следам ако видам дека се мачи да се покака и ако се покака малце и суво одма и давам јогурт,кисело млеко или каша со слива, вода повеќе ама моето е поголемо имаме воведено млечни
На 7 месеци втор оброк ручек. Грамажа 125грама ми рече педијатарот ама ако си јаде повеќе јас би му давала
И нем Вчера и завчера јадеше чиста круша а денес авокадо така да ако помага ова да почекам, а слива немам уште воведено
Денес првпат дадов со грчки јогурт. Со овошје никогаш не сум мешла. Сум ставала и јајце за големата, така планирам и за бебево.
И ти си во право, ама воопшто не ми текнало така да ги измешам. Деновиве, ќе ја пробам и таа комбинација