Мајки со што е најдобро да комбинирам за да воведам киноа и колку да ставам за почеток колку да проба само?
Слива е една од првите, можеш и сува и обична. Сувата првен остај ја во вода некоја минута и измиј ја, за ако има прашинка да се исчисти. Па потоа свари ја.
Уште немам воведено слива, кајсија и праска, можеби ќе почекам додека има свежи бидејќи во готовите каши од слива и кајсија има додаден шеќер, а инаку е 6+.
Така и јас имав во една табела видено, а забележав во овие две погоре ја имаа ставено од 6+. Почнавме од вчера со вкусови на 4+++ и сакав да му ја воведам како второ овошје. Ти благодарам
Не ти напоменав дека ние сме 6+сега, а со воведување почнав од 5+ со што прво почнав со намирници што сметам дека се полесни и добро поминавме до сега.
Дефинитивно се сложувам, за сливата сакав да ја воведам во првите зошто овие месец и пол имаме мака со какање, некогаш не кака и по 10 дена и ептен има мака со мешето, а знам со слива некои многу полесно какале. Знам дека доенчиња не какаат и до 15 дена ама на мојов ептен му смета кога е повеќе од 5 дена
Vo Tinex kupiv pred nekoj den kasicka na hipp jabolko i sliva za 4+, 100% ovosje bez nisto dodadeno kako sto e taa samo so sliva
Еее фала на инфо, ќе побарам таква. Дали имате киноа воведено ? Сакам денес, не знам која количина да ставам
На бебе не го дадов, тодлеров се намршти кога и дадов да проба, јас второ пакување јадам Си ставам грчки јогурт и во него ставам од амарантот. Има чуден вкус и мислам дека не е за секого, мене ептен ми се бендиса.
А не се вари така? Сакав за ручек да искомбинирам со телешко ама сега видов дека експандиран е нема да го биде за манџава а