Здраво мајки да прашам од кога почнавте да давата исхрана? Ние сме 4 месеци и сме на АД на педијатар сме тек на крај на месец , па ме интересира од колку почнавте да им давате на вашите
Jas na polni 4 pocnav da davam vkusovi, cel mesec po 2,3 lazicki na den 3 dena edno ovosje pa 3 dena zelencuk. Od 5 i davav obrok jadese na pocetok po 30-50grama
Бебево се плука, нормално ли е? Некако ко ништо да не сака, јабука, круша, се плука… и враќам по 100 пати па некако ќе го голтне, нормално ли е, или не ми е соремно бебево за храна? На доење сме.
Нормално е. Ново и е се, не знае што и се случува. А може и такво ќе си биде, нејадач. Коса ми побеле со големото, ништо не јадеше. Деца на 8 месеци имаат по 200гр оброк, мојава едвај 100 јадеше. На почеток ич, се плукаше. И еве и ден денес е такво, не пребира, ама како глушец јаде.
На 6 полни почнав со првото и пак се плукаше. Тежок е почетокот, не знае ништо освен цицање. Ќе научи ептен е рано. За утеха и ден денес плука месо на пример моево.
Да, до 11 месеци. Ни вода пиеше, ништо. Е само кисело млеко многу сакаше, јајце и риба. Тоа се уште го јаде без проблем.
Сакам да воведам ужинка, ама ич немам идеја што би давала. Дали пак овошје (оти давам со доручек) или некоја готова кашичка?
Јас дадов варени и цвекло и пиперка, ама не чисти, во комбинација со веќе воведени зеленчуци. Од пиперката имаше гасови, па не давав баш често, а сега веќе ќе чекам сезона за да дадам пак. Јогурт и кисело млеко дадов на отприлика 7 ипол месеци. @Aschenputtel јас ако сум дала овошна каша за доручек, ужина давам две три лино смоки или од галетите на бејбилов, а ако јадела солен доручек (јајце со урда, палента и сл.)тогаш давам ужинка некое овошје или шмукалче или пак овошна каша.
На 7. Јогурт, кисело млеко и урда. Од овошје вишни. Цвекло и пиперка немам дадено. Ќе чекам оваа сезона од бавча.
Е незнам, мене само ми го имаат кажувано. Ваљда во готова каша се става. Ја знам другарка на малата и го нуди за доручек или вечера со јогурт.