Добро е што имате напредок со каши. Ама сега нема толку да качуваат килажа, сега во висина-ќе се издолжуваат Така си запамтив, една тетка моја ми кажа
Она сака со рака да и давам и да џвака. Ако види лажица е затка во уста. Вчера и пасирав и така па сакаше да јаде. Ич не е проблем тоа, ама да не се ретки случаеви како вчера хаххаха Ааа да. Лепче би јадела по цел ден .
Да се вмешам, да си прашам Колку какао се става? Јас зедов од БиоКосмос, скроз чисто, немам уште воведено, ќе почекам уште некоја недела
Немам појма, на доење сме но мислам дека мајчиното млеко нема веќе соодветна функција бидејќи слабо напредува...
И дадов еднаш, ама толку ја топи со плунката, што цело парче и беше во уста откинато и ме фати малце страв. Она бута во уста се додека има во рака нешто
Нормално е помалку да качува. Мојот последните 3 мерења е по пола кило. Првите месеци по кило качуваше.
Е нема грешка. До детето е. Мојот се живо јаде хаха. Кај мене па маж ми и свекор ми кога се здружат, ајде лепче со манџа кога ќе јадел. Па кога го подберам на само. Ај оној што зборе, ама па и мојот... Пробај парченце пашканат да ставаш во ручекот.
Исто еве, манџички да јадел... Боже Господе... Ќе пробам баш. Ама мислам некогаш и од денот му зависи колку ќе јади.
Не знам. До сега давав ноќна на Хип, денеска прв пат правев гриз, какао и банана. 1/3 кафена лажичка на 3 лажици гриз и пола банана. Нормално беше премногу, тој не изеде се, ама јадеше.
Zdravo,me interesira vase mislenje vo vrska so ishranata vo gradinka,malava mi e 9 meseci veke edna nedela odi vo gradinka,no me zagrizuva hranata sto im ja davaat tamu.Im davaat mleko tetrapak so biskviti so seker,lepce so marmalad ili eurokrem,tarana so jogurt i slicno. Jas na primer ne i davam nitu seker nitu sol,na doenje sme mleko do sega ne probala smetam deka e mala za tetrapak. Ne znam kako da postapam vo smisla i da se bunis nema nisto da se postigne bidejki odvaj mesto fativme vo gradinka za da pocne.
Во градинките тоа даваат, затоа многу што мораат да ги дадат во градинка од 8и пол месеци почнуваат порано со воведување вкусови, па дури и тетрапак, заради таа причина. Ова не е од сега, од стално е, не можеш да го смениш. Обично кажуваат такви работи пред да ги запишеш, се знае што даваат за храна.
Феникс батали банана, несака секое бебе благо. Мојата банана не јаде, само варена да е и ептен малку (У купечките варена банана ставаат а тие ги јаде, на Холи шмукалчињата) Земи авокадо со вода изблендирај па тоа нека ти е база па додавај. Барем еден оброк да има во денот асален. Ние така тераме
Тазе лебче не, ден стоено и без мекото внатре, и башка го оставам да засуши малце. И мојата корнеше цели парчиња, престрашно ми беше...
Абре ова терсене дете ништо не сака, ништо.. ќе почекам уште две недели до 6 месеци и тогаш ќе почнам.. до сега се не сака, ќе видам тогаш.. си мислев бананка варем, не бре ни тоа не сака..