Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    9.842
    Еве ние од 5 истиот проблем. Ќе паузирам јас до 6, па ќе почнам. Се плука, сма буквално се. На доење сте?

2. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    502
    Допаѓања:
    1.314
    И јас ставав во секоја каша јаболко на почетокот и така почна да ги јаде зеленчуковите, инаку ми ги одбиваше, да пробаш така.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.217
    Со пашканат пробав, немав успех. Кромид немам дадено, ама ќе морам да пробам, можеби ќе му биде повкусно.
    Некни му дадов свеж, го вртеше низ уста, немаше гајле хахаха.
    А ова со јаболкото уште утре ќе пробам, дај боже да успее.
    Ако не, ќе си јадеме само овошје :o

На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Belladona123

Belladona123 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Здраво мајки. Бебе е 10 месеци, во два дена извади 3 забчиња прв пат, една недела одбиваше да јаде. Исто така предходно некој период а гледам и сега продолжува јаде ептен по малку. Пробав секакви начини, му давам и домашни и купени каши исто. Нема ни цел оброк дали 100гр ќе изеде. Млеко пие два до трипати дневно истотака помалку во споредба со предходно. Месо плука, пробав парчиња да му давам за сам да јаде или ќе касне па ќе се поддави, или фрла. Многу е нервозен на моментиедвај пелена му менувам. Инаку е ок, весел, лази се исправа не застанува ама ова со нејадењево ме загрижува. Молам совет, ви благодарам.

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.776
    Допаѓања:
    21.381
    Ако вади заби до тоа е. Мојата е помала, ама и со првото запче, а еве и сега со кецовите горе е исто. Ја приметив дека сака кашата да и е ладна. Пробај така. Може ќе му дојде на бебуш убаво на непцата. Пробај кисело млекце или грчки по една две лажици во кашите, ама да се поладни. Пробај се, ништо нема да изгубиш. И мојата кога како сака јаде…