До кај 13 ч. се дава вкус, да се следи за реакција. 2-3 лажички (ако сака не со сила). Компирот лупен, варен блендиран / пасиран.
Сакам да воведам риба, бебе е 11 месеци. Каква риба им давате, знам дека треба да е слатководна, пастрмка? Купувате свежа или замрзната? И дали смеам да дадам крап, преспански? Свекор ми е рибар, па најсвежа ќе ми биди. Скобус, мрена, тие? Ич не знам за риба, не ја јадеме дома скоро ич, кај моите само ослич се јадеше И со што комбинирате риба? Сакам веќе на парченца да преминувам ама не зачинето, ништо нема вкус само по себе, па затоа уште пасирам, измешани вкусови друго е.
Мајки 7++ сме, сакам да воведам жолчка, педијатарот ми кажа да ја воведам исто како и другите намирници, 3 дена да давам по 1/4, па после по 1/2 па цела со оброци, ама воведување во да биде 3 дена тука читам други шеми за воведување па цела сум побркана... Некој вака да вовел? И белка дали некој вовел пред година ? Дека ќе почнуваме во градинка па мора да убрзаме...
Јас воведов според една шема што @Tea SK ја беше кажала. А белка почнав вчера, осмина дадов. Скоро 10 ипол е. И педијатар ми кажа да воведам пред година, дека може.