Ахам.Те прашав бидејки доста раб си вовела што се воведуваат од полни 6 (просо,авокадо,палента). Јас те разбрав дека сега сте тек на почеток на петти
Koga voveduva tret obrok? Maloto ima 7.5 ne sum sigurna dali mi e spremna za 3 obrok. Uste cica dosta i preku den a relativno rano zaapiva (7.30- nekako nemam prostor za tret obrok. Se mislam dali uste sega pa od 8 da pocnemee i so nekoja uzinka megu dorucek i vecera za da se navikne bez cicanje. Inaku ke trgnam na rabota samo sto ke napolni 9
I jas mislam deka i e rano ne mi deluva spremna samo se mislam sto da i davam megu ontoci koga ke bidam na rabota a da ne e mleko od sise
Majki ovesnite snegulki da gi melam ili taka da gi davam? I osven so kiselo mleko ili jogurt so sto dr.mozam da gi dadam?
Jas na merenje zemav od prodavnicka za zdrava hrana (site zitarki od tamu gi zimam) mislev denes da dadam ali sinko denes nisto ne mi jadese od kasickite Mozebi poradi TT sto imase dva dena od vakcinata i samo na cicanje bese tie dva dena i sea nesaka dr da jade Denes nudev toa sto najmnogu jade pa isto ke probam i utre
Мамички 5+ сме и пробавме и компир во комбинација со морков си јадеше убаво но 2 дена само пртка никако да се искака,денес слива му дадов и вчера слива и пред спиење се искака малку и тврдо..Прашањето ми е со што да комбинирам компир за да нема запек? Исто и од банана и круша има запек...мислам не кенка не плаче но само си пртка и по 2-3 дена не кака.инаку си цица супер
Mene me sovetuvase @Joy da odvegnuvam oriz, morkov i krusa poradi zapek. No mislam deka ne e strasno 2dena ako ne kaka. Samo slivi i kompotce (vodickata vo koja gi varam) mu davam jas ako se maci da se iskaka i sea poretko davam morkov (predhodno go stavav skoro vo sekoja zelencukova) , a oriz sekako ne mi go jade, a krusa bidejki nemam domasni retko davam
Pa ako samo probuvate vkusovi za zitarki moze podobro od 6 koga ke pocnes veke kako obrok da mu davas. Bar jas taka napraviv isto od 5 pocnav samo si vkusovi pa od 6 obrok i zitarki