Мајки сега кога воведуваме храна и пробуваме вкусови,колку треба да изедат количински,моиве некако не се заинтересирани па незнам дали им е доволно
Ние почнавме со вкусови први два дена по 2 3 лажички, третиот ден колку сака ама се изедува од кашичката, некои 80-90грама. Многу да не му е?
pa jas nekogas probuvav i dva pati zavisi kolku jadela prviot pat, ako bese gladna si jadese i vtor pat malce
Ako kasnala od prviot vkus i pravev nov vkus ako ne ja nudam od prviot moze ne bila gladna togas koga sum pdobala
Денес дадов оризова каша со овошје, ми рече педијатар по колку сака, луѓе цела ја сака… една мала каша количина изеде, уште да имаше ќе јадеше… да не и е многу… не знам што да мислам, ми е страв на мешето да не и е тешко.
Дали како доручек се смета компирот и слаткиот компир + овошје/ зеленчук ?Дека читам мора да има житарка?
Може во исти ден два вкуса дасе дава.Јас дека уште пробуваме зеленчук па мешам со овошје.Уште не сум пробала житарка додека не завршиме со зеленчук.Ние вчера пробавме тиквица 1 ден,денес пак.Дали смеам например денес да им шробам палента со овошје
Да, се смета. Комбинацијата е житарка+овошје/зеленчук или компир+овошје/зеленчук. Компирот се смета за основа на оброк, исто како и житарките.
Кога воведувавте месо го дававте за доручек? Нели треба од сабајле да се воведува нов вкус заради следење на реакција, ама вака ручекот оди од сабајле а овошјето за ручек, без врска.