@PoisonIvyFatale Јас направив дупла доза сладок компир вчера, пола префрлив во тањирче за да и дадам вчера, пола и го дадов денес. Во стаклено тегленце во фрижидер ми стоеше, непипнато од лажиче што јадела и плунка.
Јас и давав во шмукалче минатото лето, праски, диња, како си шмукаше, за мерак не се ограничувај до толку па да мора до 1 година. Само темелно миење, без лушпа, на коцкички и бебе си шмука.
Сега земав од дм, со рачкички за да се држи преслатки се. Ги земав за разладување летово за да ставам овошјето внатре да шмукаат.
Може и треба време, ќе си се разјаде. Штом цица убаво и напредува, не се грижи толку. Од цуцлава целиот сок ќе си го шмукне од овошјето. Вакво и земав од ДМ
Кашички и правам дома,ме интересира пример денес и направив ориз,морков и пилешко изеде едно чиниче ама имам уште за еден оброк,можам ли да ја оставам во фрижидер за утре или не се препорачува?како правите вие?
Zdravo devojki, mojava vcera napolni 4 meseci masala topce e se rodi 3.5 sega imat 8 kg ..: znam deka malku e polnicka ama pieet mnogi mleko imam probano sekakvo da mu namala ama nisto bes uspeh… sega sakav da prasam edna doktorka mi rece pocni da e hranis so ovosje taka ke se nasitit i ke piet po malku mleko, ama mene nekako mi e rano da pocnam so jadenje.. nekoe mislenje?
Јас на 4,5 почнав со вкусови од иста причина бидејќи премногу ставаше на тежина само со млеко. Ако е на адаптирано не треба литар во деноноќие да надминува. Колку пие? @Ssofi , моево кајсија и праска никогаш не прифати варени да ги јаде. Единствено јадеше каша ако ставам свежи внатре.
Ориз гледам да е секогаш тазе направен дури и за мене. Знам дека влажен е и склон на мувла, прогуглај.
Piet mislam poveke od litar po 120 ml na 2 saati najmnogu tri, pokusuva da e seta i dava po malku voda pa da igrame nesto da turkam sto poveke da ne mu dava da piet ama nisto placiit plava se prajt od placenje. Ama od ko se rodi e posilno bebe taa od sega sama moze sama da sedit, se vrtit na site strani
Здраво, мајки. Моево бебе има 8++ за неколу дена 9. Од 6 сме почнати со вкусови па потоа оброк. Ама еве како што сме почнати веќе три месеци се бројат деновите кога јадела. Најчесто ќе проба по 2 3 лажички и после уста не отвора. Дури сега почнав и парчиња да и давам, да ја оставам сама ама пак ништо ќе се измачка ќе лизне малце или ако е парче ќе го ишмука а другото го плука. Не знам што да правам. Дајте совет. Инаку нема омилени работи. Претходно сакаше житарки и зеленчук, сега ни тоа не го јаде.
11 месеци .. јадеме смоки и бисквити нс лино сами но пуста страв ми е да почнам со парчиња .. како почнавте и со што .. како стравов да го исфрлам од мене ..
Maјка а која е количината што ја јаде ?мојата почна еден период јадеше, а цел месец иста кг е неќни ја мерев и сум разочарана
Ќе почне пак. И мојава имаше период, абре ништо да не јаде, дури ни млеко несакаше. Па количина…не и мерам , ниту сум и мерела некогаш. Прееска во оние како здели за кикирики, имаше во едно супа во друго ориз со зеленчук. По пола беа изедени двете. За појадок, една кришка пржено лепче плус павлака. Е кекс со млеко и какао, си крка за машала. Мм пред некој ден еднаш и направил изела се, па уште пола од другото изела. Инаку за килажата, како растат , се намалува и накачувањето на килажа. Може во висина да е отидена.