Свекрва ми сабајле дала овес тој од кам што е со банана а 7+ сме па се мислам да не е рано за воведување глутен од кога се воведува?
Убаво сварено/обарено и ќе стиснеш прво со прсти и дај и во уста. И она исто ќе си зима. Ќе ја гледаш.
Nie taa hrana sto ja jadime strogo blendirana po nekolku lazicki ili vo sise vodenest pa ke ispie. Pasirano nekako parcenca nemoze seuste, a 9meseci e gospogicata.
Сте пробале со парчиња? Кај нас почна и стискав со прсти компир и и давав. И така самата одби каши( не дека јадеше де нешто посебно) и само да џвака храна. 9+ месеци и мојава госпоѓица е. Барај начини што сака и како сака да јаде. Мој совет, немој лошо да ме разбереш, ама не ја учи дека храната се пие. Пробај да е подолго гладна. Дај и лепче, убаво сварен зеленчук , нека го фаќа, нека игра, ти ставај и во уста паралелно.
Мислев дека е фингер фут давав секако пробави добро сварено и несварено сама да држи ама нејќе или ке зема во уста до грлото ќе втера па ќе исповрати се што има во желудник или ќе остане без воздух па ќе треба да ја превртам . Се мислам градинка што ќе прави. Се мислам дали некогаш ќе може да јаде нешто како нас ... голема е веќе
Колку може да стои сварена па пасирана храна? Малку се успа со дремката и ќе мора да пие млеко зашто дојде време за јадење, а вкусот да го одложиме за подоцна.
Почнавте со вкусовииии? Знам нашите бебиња се еден ден разлика ако не се лажам. Јас и ги чувам во фрижидер во стаклено тегленце убаво затворено и до следен ден (освен млад компир), ама под услов да нема пробано директно од тоа што го чувам.
Почнавме вчера и беше циркус со фаците хахаха на 08.01.2025 е, беба кога е родена? Денеска стана во 8:20 и одвај издржа до кај 9 и пол за првата дремка и се успа ептен, уште спие. Ми измеша се со термините хаха
Денес нешто празник да не е хаха? И мојава стана во 8 првпат, не се десило после 7-7:15 да стане никогаш. Инаку ние сме на 07.01.2025.
Да да, веќе една недела од прилика. Досега има пробано 3 вкуса, од секој давам по 3 дена - тиквичка, батат и млад компир. Досега фаворит е млад компир.