Нема потреба вкус посебно и гледај да е претпладне во главно ради алергии да има време за реакција. Пример ако имаш воведено банана и палента, а сакаш следно праска да дадеш, можеш 2-3 лажички чисти пред појадокот, па да си изеде појадок од тоа што има пробано веќе. Можеш во мал дел од тоа што е пробано да ставиш нов вкус и да го дадеш тоа, па да си дојаде од основното. Нема потреба од оброк прво, па по неколку часови вкус. Се надевам ме сфаќаш на кој начин. На Лино тоа 6+ е без шеќер. Јас на ќерка се случуваше како вечера да и дадам ретко, ама тоа веќе на 8+ месеци. Појадок овошје со житарки теравме. На Холе земав јас прво, потоа стандард од маркет. Немаме Дм во близина за органски или други типови. Некаде до кај прв роденден јадеше од тие од кутија.
Тоа со тргање подој е кога веќе ќе научи да јаде и ќе има пробано вкусови така? Ние почнавме веќе неколку дена да пробуваме прво морков па утре здравје планирам јаболко
Јас поискусните да ги прашам што мислат за воведување на алергените пред годинка. Некако повеќе сум за тоа ама и малку имам страв
Јас сум за. Од понеделник планирам да дадам јагода, не сакам викенд зашто дежурства им се ако нешто не дај боже.
Како се манифестира реакција на храна? И дадов банана вчера а завчера слива, вчера ја приметив малце под мишките како исфрлено. Не знам дали од сливата или од бананата, или па од топло