Имам сварено телешко минатата недела и го ставив во длабоко во фрижидер.Вчера им правев ориз,морков,модар патлиџан и тиквица ставено во трегличка и во фрижидер.Дали може месото да го одмрзнам и да го додадам во вчерашното јадење и да им дадам денес?
Месото не се одмрзнува. Стави го во врела вода директно и после додај го во зеленчукот. Ништо смрзнато не се одмрзнува (зеленчук,овошје), важи истата постапка со врела вода.
Како не се одмрзнува.Во кесичка ми е ставено и го извадив и на собна температура си се одмрзна од сабајле
Не се одмрзнува, едноставно. Ја заборавив причината која е оти со ова се бавев пред 3год, ама така е.
Мајки, планираме викенд да правиме некаде. Е сега малава не ми јаде купени кашички. Дали може од дома да и спремам домашни и да ги носам во преносно фрижидерче, а во хотелот во фрижидер да ги чувам. Колку време може така да стојат во фрижидер и кој намирници (за ручек) ?
Со каков блендер блендирате? Јас земав рачен по препорака дека е подобар за мали количини ама не сум задоволна како блендира, не е некако кашесто како јас што си замислувам. Со вилушка поубаво пасирам.
Ставај поголема количина и малце од водата кај што се варело или обична вода флаширана. И мене не ми ги правеше убаво ама сум ставала многу малце. Блендирам во стаклено тегло и вртам кругови додека се направи убаво. Инаку имам најобичен рачен од лидл за 500 денари го земав.