Мајки дали давате ноќни кашички хип и од кога? Ние сме 8 месеци, доручек и ручек, цицање и ноќе ад и по потреба преку ден. Од кога треба да воведеме вечера?
Да провериш по аптекиве, некаде ја имам видено ама не се сеќавам каде. На гугл излегува дека ја иѓа во Ани фарм и бејби центар.
Мене ми рече да почнам педијатарот, можеш веќе од 8 да почнеш. Со good night каша планирам да почнам.
Ние пиеме од ваква не капе сама кога ќе се преврти освдн кога ќе гризне со непца или запчиња ако имате. Ја имам купено од дм
Мајки кога да дадам грашок, боранија, боровинки, цреши, малини, лубеница, пиперка? Бебе е 8 месеци. Имаме круша и слива домашна, меѓутоа прскани се. Да ги мијам со сода и давам на бебе?
Освен банана и авокадо со се друго и јас исто правам лупам и варам. Праските и крушите ми се омилени за спремање меки се и се пасираат супер не треба ни блендер
Секаде ги има и низ големи маркети. Јас од Веро ја купив. Мојава пропи вода... прво мешав 50/50 со сок, па 30 сок/70 вода и деновиве и давам и вода само, пие. Од чашкава одма укопча како и си пие
Мајки кажете кашички благи за 7+++, само да не бидат киселкасти. Само бананата ја профати, од другото се мршти, јас ги пробав и сѐ ми беа како киселкасти.
Бебе 11ипол месеци..имам неколку прашања Имаме 4 подои и 3 оброка по околу 300г. 1.Кога почнавте со ужина? После годинка сега, планирам да скратам подој, односно да цица кога ќе стане, накај 16ч после ручек и пред спиење. Па здравје по неколку месеци и тој во 16ч, ваљда нема да му е малце млекце вака што мислите? 2. Како воведовте белка? Планирам исто ко со жолчката - 2 недели или нема потреба? ( 1/8,1/4,1/2 и цела ).. 3. Како давате домат? Дали е океј да почнам да му динстам со кромидче како сосче, и со тарана/макарони и крем сир абц да давам? Ништо од ова немам воведено, сега планирам.. 4. Од кога почнавте да ставате по малку сол? Со оглед на тоа што еве пример абц крем сирот си има, па ваљда така да му воведам прво..
Јас домат дадов преку каша купечка. Ја па тебе да те прашам, кога давап вечера ако цица во 4ри? Иначе машала вие баш си ручкате.
Распоредот ни е вака: 7-8 цицање 10 доручек 12 цицање 14 ручек 16 цицање 18 вечера 20 цицање и спиење Епа да, може и така убаво ме потсети..Имам и јас баш купено- читај маж ми Хип зеленчукови со пилешко и домат 4 тегли Инаку, стварно многу јаде, ама е ситен и слабичок, ќе рече некој го изгладнуваме Сега неделава ќе го однесам на мерење, нема да ме чуди да качил само 100г за 2м Стварно брз метаболизам има по 3 пати на ден кака и не мирува ни минутка Ваљда тоа му е тајната за линијата