2 месеца топ теравме со 2 дремки од мин пола саат, макс саат..ама денес ми спиеше само 20 мин. И нејќеше веќе скроз да презаспие, пробував, џабе се качува по мене, скока, хиперактивен 200%. Требаше да одиме кај моите на ручек, викам ќе биде вриштење дека неспиен, глас не му се слушна си лазеше, се исправаше на што стигне, играше, јадеше..дојдовме, бањање, цицање и така спокојно и брзо си заспа.. изгледа ќе се префрла на една дремка, ептен изненадно ова наеднаш денес а таман дремнуваше асално
Мене на две ми префрли ама ги зголеми и по саат и пол два ги мава, и сега не знам како да правам, зашто 8-8:30 веќе ми заспива, и не знам како да убацам вечера а имаме 4 подои и ние, и сега на 3 да скратам некако голем ми е размерот 4 часа измеѓу ручек и вечера да не јаде ништо.
Да..многу е..ние на 2ч имаме цицање /храна и супер е, каки мочки еден куп..плус си спие цела ноќ..ќе видиме после со ужинка како ќе е дали ќе смени нешто
Евентуално покасно малку вечерата, ептен комплицирано хахах. И јас кога ќе тргнам на работа за месец и пол ќе вметнам ужинка, нема како да ја дојам, ќе остане само сабајле и пред спиење.
Имам една мака, не верувам досега некој од вас да ја имал ама пак да прашам. Кога правам семолина на хипп, ја правам според упатството и си излегува убава густина на кашичката, како што треба. Е сега, детево кога јаде по 5 пати го плука секој залак и пушта по брадата и јас го собирам и го пикам назад и така во круг. Не знам дали од плунката нејзина кашава од семолина станува вода во тањирот, буквално бистра супа. Што да направам за ова?
Исто е и кај нас. Еве утрово дадов, остана нешто малку и сега веќе е течно како супа. Не ми е јасно зошто се прави така. Пробав повеќе помалку вода и пак после некое време е течна
И јас пробував повеќе и помалку вода, ама генерално ми излегува добра густина пред да почне да јаде (јаде во наводници требаше). 5 минути и станува супа, јас мислам од плунката пошо моево му се слева по брада и лигавче све плука…
Од плунката е, и кај мене така се прави. Пишува и на ноќните каши што се со гриз дека од плунката може водена да се направи.
Можно ли е бебо да не ми обожава многу овошје? До сега дадов морков, банана, батат, јаболко. Јадеше најважно од бананата и јаболкото, ама некако се мрштеше хахах, а зеленчукот баш си го сакаше. Баш ќе видам дали и на крушка и праска ќе се мршти хаха.
Секој ден ве читам зошто за 1 месец започнуваме со вкусови и секој ден мислам се поглупа станувам.Ептен паника ме фаќа како доаѓа време а педијатарпв освен табела ништо друго не ми кажа. Не знам ни во колку саат треба да почнам со вкус дали две три лажички по три дена,вода колку после вкусот и дали на собна темп ,на што да пазам од алергиски реакции.После се чудат што со чат џпт и интернет ги растеме децава. Ко 20 да сум родила па да знам што правам.