Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    146
    Од каде купувате телешко и пилешко месо? Треба да и воведам, тешко ни оди со хранава, да видам дали ќе сака да проба мевце.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Не знам дали си пробала да и дадеш сама да јаде? Да пробаш нешто поразлично, пример да грицка? Иначе телешко од Атанасовски, а полешко само од Холе кашичка сум дала, не ми е ништо сигурно.

На FarfallaBlu и Зеленоокатаа им се допаѓа ова.
  3. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    146
    Ми е страв парченца да и давам, и дадов круша и јаболче цели и тие ги шмукаше, а како каша не јаде овошје. Зеленчук почна малку да јаде, но вчера ништо. Сака текстурата или да е течна скроз или вака сама да си шмука, но тогаш тоа не е јадење оброк.

4. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Епа дади парче така, не сака мазно, сака да гриза. Ти си до нејзе, прво и најбитно кога ќе почнеш така мора да знаеш ако не дај боже дојде до такво нешто да си обучена како да постапиш. Кога тогаш мора да почнеме со парче, јас сакам сега со пасирано со виљушка па полека од 9 месеци да давам и парченца. Бејби степс, ама твојата изгледа сака така еве @merriel0 ти е пример кај нејзе така јаде.

5. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    378
    Сакав да прашам како се справувате со храната што останува? На пример, правам телешко со зеленчук и од тоа јаде два дена, повеќе не можам да и дадам и потоа го фрлам оти не го дојадува скоро секогаш. Појадокот исто, сабајле палента една голема лажица, повеќе од пола изеде, другото го фрлив, јогурт 2 чашки испи, третата почната ја фрлив. Ми е жал за храната да ја фрлам, па и телешкото е 1000 ден/кг. ...а некогаш дојадувам ама не можам секогаш, нешто и не ми е по вкус, особено блендираното телешко иако гледам другото да го дадам пасирано.

6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Јас правам колку за нејзе, ептен нешто ако остане дојадувам. А за две три лажици фрлам, нема друго решение.

7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.546
    Допаѓања:
    11.030
    Кај мене маж ми е како циганска торба. Нема храна тој што ја прибира. Се што останува не смеам да го фрлам, ако види фрлено нешто во несвест паѓа и слушам дома лекции. Не само за нејзина храна туку општо.:whew:
    Така што, се што ми е во план да фрлам го јаде тој или ако не е дома во фрижидер го ставам и кога доаѓа дома го јаде.
    А бе не дава ни со поминат рок да фрлам нешто, прво да го тестирал може ништо не му било.:!::?:

На blackdeath и Bubicaljubica им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    и мојот е ко торба, ама дупната изгледа, зашто вечито гладен е. Добро е што е 2м висок па не му се познава ништо. Е за јадењето ок ќере не пипа, ич не му било убаво, стално вика како го јадат ова бебињава, па не е ни чудо што одбива да јаде:rofl:

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.546
    Допаѓања:
    11.030
    Исто све и мојот, со таа разлика што и да не му е убаво ќе замиже ако треба ама ќе го изеде на сила само да не се фрлало. Не се фрлало храна, он пари дал за тоа. Ако ептен нешто треба да се фрли со поминат рок цел ден во депресија е и едно 30 пати ќе ми спомне како душа го боли за фрленото. Си има мала дијагнозичка за ова човекот.8-|
    Не е скржав, не е штедлив, ама храна му е ахилова пета.:D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    11.551
    Таман работа да сме лоши мајки ако не следиме детално табели. Барем основните препораки сме ги запазиле. Откако е родена, ниту еднаш не сум се помислила лоша мајка, па како и да звучи ова. Зошто..зошто она ми е на прво место, живот давам за неа. Максимално се трудам на секоја тема околу неа а нај голема награда ми е што е здраво и среќно дете. Така да, немој никогаш да имаш такви мисли, поготово па не само за ова со хранава. Сепак се најадени и напиени. На улица и гладни не се. Некоја мајка е по стресна и разбирам, не е лесно да си мајка. Јас сум по опуштена, и затоа нè има различни на планетава. Мојава сега е јадач, утре може ќе пребира, некое сега не јаде, понатака ќе смени, ама ние како мајки макс се трудиме околу нив, така да бркај такви мисли :sun:

На blackdeath и gwenst им се допаѓа ова.
  11. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    414
    Hahaha istiot go imam doma:D
    Ti vikas so pominat rok e on vika daj vamu jas toa ke smavtam nisto ne mu e.... Ke poludam

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    1.541
    Grisolino, keksolino десертите што се, им ги нудите? И кога сте дале прв пат да проба?

13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.821
    Допаѓања:
    2.713
    Им воведувам жолчка денес иж е 3 ден и треба да им дадам цела.Им се порежети редот денес едниот близнак ми е настинат па дали може со ручекот ориз со спанаќ да им дадам цела жолчка.Матичната неми кажа ништо денес дека еднипв мие настинат со температура дали да нежу дадам жолчка

14. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    11.551
    Оние како пудинг што се?

15. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    1.541
    Да тие, ми купила сестра ми, јас не знаев дека постои нешто такво :rofl:

16. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    11.551
    И јас не ги знаев, маж донесе еднаш од маркет и јас ќе ги тестирам :rofl: така малку грознички беа :rofl: ај да не те излажам, види како се со шеќер, не и дадов јас на ќере, е сеа дали дека имаше шеќери дали дека грозни, не памтам :D ако нема, тогаш дај нека проба баткото, може он ќе си ги сака :D

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    237
    Дајте ми идеи за со жолчка какви комбинации да давам и од кога почнавте о со белка? И дали само за доручек давате или можи и за ручек вечера?И домат кога дадовте за прв пат и на кој начин? И овесни снегулки земав од стомак дали да ги мелам првин или да ги потонам во млеко или вода..??

18. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    158
    Домат дадов од готовите каши првин да проба, 8 месеци.
    Овесот јас го варам 10 мин отприлика да набабри па го блендирам.
    Жолчката можеш со палента и павлака, со ориз и спанаќ

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    158
    Пченичен гриз тој што е со бебе на сликата како го спремате? Со кравјо млеко? Оти читам дека кравјотп млеко било тешко на стомакот за мали бебиња

20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.016
    Го варам со вода после додавам овошје

На merriel0 и PoisonIvyFatale им се допаѓа ова.