И јас комбинирано давам, и домашни и купечки. Пример домашна со тестенини не ја јаде, ама затоа готовите маф ги прави. И во купечките ми е полесно дека не го сеќава морковот, оти господинов не сака морков, а морам да му сменувам во исхраната, не можам 3 исти да му вртам цело време
Експандиран амарант у дм има, за со кисело млекце е топ. Нека отстојат и ептен омекнуваат. Ваљда ќе ти јаде.
Јас со овошје пасирано и го нудев ама зошто не јадеме млечно. Можеш со билошто да го измешаш, знам другарка и со јогурт и го нуди, како cereal/житарки за доручек.
Полн погодок денеска компир и морков , си се изнакрка господинов мој. Не ми е јасно како на овошје се мршти, а на ова отвара муце за уште. Само на праската жити што не се мрштеше. Многу сум среќна што пробува, отвара муце и не плука. Не очекував ич. Само да остани вака, да не се подречам. Од кога воведовте месо? Некои мајки од 6м, некои од 7м. До сега на хипп кашички земам. Кажете ми дали се добри на холе или бејбилав?
Мојот дечко обратно од твојот овошје крка зеленчук не баш ама уште пробува па не сум измешала. Сладок компир пасираш или блендираш со вода. Компир обичен не му се допадна ич цело време нагон за повраќање и мрштење и не форсирав велам да не е убав блендиран дека структурата скроз леплива станува...
Мајки , ние сме 5 месеци и треба да почнеме со воведување цврста храна , па добро би ми дошол совет со што да почнеме , кои намирници ? Различни мислења добивам , што од овошје што од зеленчук ? Благодарам
Od ovosje sum dala do sega se,skoro i od zelencuk, pocnav i so zitarki,oves i palenta. Mashala se si jade. No izgleda pravam pogresno citajki ve. Jas davam vo 15h popladne. Dali e vo red ili treba toa da bide dorucek?
Доручек треба да воведеш. Па ручек. Сабајле треба да и дадеш. Ретко е ручек да воведеш ако одбива храна. Чим јаде од сабајле треба да даваш.