Хахаххаа не е комплицирано чим јас го сфатив. Има готови каши во тегло од житарки и овошје обично се за доручек, има на хипп, холе и други брендови, меѓу кои и babylove на дм марката. Сите што сум ги видела досега позади пишува дека имаат глутен освен на овие babylove пишува дека нема глутен. Инаку по некое правило се воведува глутен од 7 месеци, ама јас и го опнав само што наполни 6 месеци на несакајќи и дадов мултигрејн готова каша што имала глутен.
Избегнувај ги купечките за доручек, зборам со житарки. Многу малку житарка имаат и ништо не ги држат. Подобро е дома коа ќе си смучкаш сама со обошка колку сакаш. Мислам нормално има Х ситуации ќе пројде и таква. Ова сум приметила кај мојата.
Ние дека почнавме порано скроз ред изгубив со вкусовите. Педијатар ми вика давај побрзо све, од 6, 6ипол месеци да почнеме со ручек веќе Чекам следно мерење да видам напредок па да знам дали да брзам или не… Ќе треба да дадам и глутен и млечно, а богами и месо порано…
Мораш мајка, чим од 4ти нема како да не дадеш, освен се на зеленчук до 7 да го правиш ручекот. @Aschenputtel ако може за совет како порано почнати.
Знам тоа. Само прашав за некогаш ако ептен нема опција дома да направам. И кашите што се со зеленчук и месо имаат малку месо претпоставувам?
Па да позади обично пишува колку, и со конзерванси се. Ама ја давам од нив, повеќе ги избегнувам овие за доручек, еве и на одмор исто планирам, доручекот да го спремам а ручек и вечера да носам каши. Давам јас ама поретко сум дала, од тие за доручек.
Ние не сме почнати порано, ќе почнеме на 6, ама едно што ќе следам блв, друго и добив од педијатар зелено светло дека можам се да воведувам брзо. Според светски истражувања овие табели што се користат кај нас се веќе застарени методи - не мислам да навредам никој што ги следи, само сакам да и дадам кураж на Калатеа да не се грижи со воведување. Еве јас се туфкав да почнам кога ќе се вратиме од одмор, ама нешто ми се навеа утре додека сме тука и наредните денови планирам да и дадам некое овошје и зелечнук, а штом се вратиме од одмор, имам 10тина дена време до нареден одмор, во тој период планирам да воведам и јајце, глутен и грчки јогурт обавезно, за кога ќе бидеме следниот пат 3 недели на одмор да имам многу повеќе опции за храна
Мајки здраво, да ве прашам 7+ сме и сакам да воведам телешко месо. Како го давате за почеток, по колку пати неделно и со што го комбинирате? До сега месо немам давано педијатарот ни рече да почнеме со телешко па потоа пилешко.
Od mlecno sto smee da jade? Prvo so mlecni proizvodi se pocnuva ili so meso? I dali prvo telesko ili pilesko?