И малите еднодневни победи се рачунаат Мене стварно ми е шок и ова, не знаете кои драми беа со сестра и, тоа вриштења до помодрувања, плука, повраќа и крај. А сега оп, мирно дете. За големата бев опремена со не знам колку вида на тањирчиња, де бамбусови, де дрвени. Уште од виножито од еднорог немаше мислам. За ова заборавив да купам, лигавчево уште пред 2 месеци го земав. И си земав тањирче шарено сестра и што си јаде од него, првото што го дофатив. Со второ сфаќаш колку непотребни им се сите материјални ствари што им ги купуваме на децава. Па јас и филозоф станав во погрешна тема рано сабајле. Ама шоков си го направи своето. Ми иде да фатам да частам по улица.
Не знам како сум го избришала мислењето по грешка. Фала женички. Има над 3 недели како што пробуваме вкусови, па се мислам дека е време полека да почнам да воведувам доручек. Ќе почнам од овие денови ќе му направам овошје со било која од житарките, да видам дали ќе му се свиѓа на господинов мој. Доволно ли е околу 100гр за почеток? Си ручка ама не знам дали ќе го изеде цело. Нормално не форсирам ништо.
Досега се и готвам на пареа во готвач на пареа. Дали може и цвекло вака да направам или тоа мора да се вари подолго во вода? Ваков имам.