Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Кисело млеко давам или здравје радово или битолско и двете ги јаде многу.Домашно немам

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    A jaresko meso dali znae nekoj od koga moze da se vovede?

3. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Ми рекоа од полни 8 на доктор. Ама немам дадено зашто немам најдено ;) да ме упатиш каде има?

4. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Nie zemavme za praznicive domasno od nekoi prijateli t.s ke zeme utre mm pa se mislev dali da dadam na sinko i da mu zamrznam :?: Mu davam pilesko i telesko domasno pa sea dobra prilika da zamrznam i jaresko ali nigde nemozam da najdam za od kolku mes moze da se dava vo tabelive sto gi imam ne e zapisano :|

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    154.231
    Za sirenje probaj so mocarela. Jas na sin mi toa mu davav bidejki mlado domasno nemozev da najdam. I den denes mnogu ja saka. Inaku zimav od kam ili tinex a ima i vo onoj dukanot vo bunjakovec sto e specijaliziran za mlecni proizvodi ama daleku mi e pa ne sum zimala od tamu. Jas uste nemam povnato konkretno so mlecni, i imam daden9 kiselo mleko onaka da proba ama uste ne kako obrok i go saka. Nekako nemozam vo 2 obroka sve da iskombiniram ☺. Ke probam nekoj den so ovosjeto vo zelencukot ne bi sakala da i stavam neka se nauci taka da go jade pa koga ke pocne i so vecera planiram so palenta

6. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Ние јогурт земаме vita pela од кам..не е многу кисел и од него поткаснува. Инаку воопшто не сакаме..ми се има случено и да ми го исповрати.

7. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    јувитана кашичките дали ги има некој користено, да ми каже дали се добри гледам малку се поевтини во споредба со хип??

8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Од 9+ за бебиња без заби што ќе препорачате? Некако сум без идејна и ко во круг да се вртам.

9. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Мамички, после годинка се смеат да јадат? Или има нешто што не смееат и до кога не смеат?

10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Мед не се препорачува сеуште, а секако и натаму не треба многу зачинето и мрсно. Ако детето не е склоно кон алергии, друго веќе се може.

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.474
    Печурките се воведуваат покасно.
    И понатаму важи не за паштети,запршки,салами,виршли и остало ѓубре од сличен ранг

На Eli23, mami blue, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Jas pa mu dadov med :/ poradi alergija ne se preporacuva ili? Domasen med e, go zima pradedovo od nekade...

13. *buggle**

*buggle** Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    22
    Pokraj praznicivr nemav vreme da pisam. Dosega probavme jabolce, banana I kruska od ova kruska najslabi mi jadese ama nataka ke i vmetnuvam so drugo ovosje , od utre zelencuk pocnuvam denes kuoiv blag kompir batat ili pak obicen da I dadam vue kakov davavte za prv pat

14. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Знам порано давале уште многу рано, сега не се препорачува не ради алергиите, туку поради тоа што во медот (не е битно потеклото) може да се најде бактерија што предизвикува ботулизам. Кај неколку-месечни бебиња дигестивниот систем сеуште не е подготвен да се бори со неа и исходот (за среќа многу ретко) може да биде и фатален. Кога ќе "созрее" дигестивниот систем, медот станува веќе многу корисен.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Fala ti :) Zemav madzun pa toa kje mu stavam vo cajce i kasicki :)

16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    154.231
    A madzun od 8 e?? Mojata napravi 8 pa se mislam da pocnam da i davam po malku i za krvnata slika i za vkus

17. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Nie sme godina i dve nedeli,pred nekoj den probavme jagotki,edna izede,bese se ok
    med dadov isto pred nekoj den ,vo cajce ama sosema malku,na vrv lazicka
    Vo zegin ima madzun za 300 den dve sisinja,do sega nemam davano,pa se mislev dal da zemam
    Nie imame maka so mlekoto, so hrana nemam problem se si jade,ama ete go navikna adaptiranovo i nikako ne saka kravjo,i nudam Alpsko go buta siseto,taka da ke si teram so Humana Junior,ona do dusa si vnesuva dosta mlecni proizvodi,jogurt kiselo mleko

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    I jas imav maka so kravjoto, pa pocnav po malku med, sekjer dodeka go navikne, toa 3,4 pati i sega nema gajle si pie bez nikakov zasladuvac. @M&M mislam deka e od 8, jas duri sega na 1god go dadov... Se da kupam da kupam i duri srga kupiv :D

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    najverojatno ad i e po blagicko pa zatoa ne go saka kravjovo,ke gledam i jas da najdam nacin,ne sega po sekoja cena,ako go nejke zdravje

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    A kakvo davase? Bidejki na drugarka obicni bitolsko nesakase, a rozevoto go sakase, jas bas ne primetuvam razlika ama moze na niv im e razlicno..