Кога ќе го стиснеш лесно меѓу два прста да се распаѓа, ова за зеленчукот и овошјето од 6+. Од 9 некои работи веќе се даваат свежи. Лубеницата ни е фаворит моментално како си ја цмока вака исечена со кора.
Да се каже Не сме дома па тераме со неутрални овошки и зеленчук само, да се вратиме за недела дена па ќе почнеме посериозно. Комбинација правам за сега, полнам лажички пасирано и ставам пред неа и плус парчиња. Парчиња сака повеќе. Со водата имаме повише мака, од чаша за ракија само засега, од голема отворена не сака, па и 360 купив ама уште не ја сфаќа.
Преку наш домашен кечап. Баш како каша го прави мајка ми. После свеж си се послужи кај свеки , додека дробела салата. Сега со грицка свеж, како јаболче да е.
Се мислам да ја купам и јас апликацијава. @Noemi @MariaBouli годишно ја земавте? Јас и со првото терав некоја комбинација од пасирано и блв, блендирано ниту еднаш немам дадено, па и со ова планирам. Мислам дека ќе ми олесни апликацијава. Има и предлози за комбинации?
Здраво на сите, ние сме со 5 полни месеци и сакам да започнам со исхрана,кои намирници да ги воведам и во која количина?
Од педијатар побарај табела да ти даде и води се по неа. Први денови даваш некоја лажичка, да осети вкус и евентуална алергија.
И јас имам домашен ама има и други состојки како сенф.. а свеж нели се дава после година? Некаде читав као треба да се пржи најпрвин. Денес пробав со макарони и домат како сос ама нешто не ми јадеше дали заради макароните како да ги симнам едвај ги јаде или дека е научен за доручек благо да јаде..
како се краде и јаде патлиџан од двор. Од толку што обожава патлиџани не ни дочекува да созреат. Малце паника ради лушпата, но одлично се снајде. Блв успешно. Најново ни е со виљушче јаде сама на годинка.