Не бе. И викам прееска дај и од вашиот ориз, она вика и направив за неа посебно. Вчера мм бил кога извадила од манџата за неа, па ставила сол и запршка. Може дека се 3 ца доле, па изиграваат циркуз додека јаде.
Здраво мамички Кога почнавте со воведување на храна дали почнавте со купечки каши или дома си правевте
Што давате за вечера? Купечкиве goodnight не ми ги сака, и правам семолина, овес нешто такви. Што друго давате? Немам воведено жолчка, татко и е алергичен, ќе идеме на одмор и не ми се ризикуваше. Кога ќе се вратам ќе воведувам.
Како да не му биде збунувачки дека му давам вода од шише, а не млеко? За ад користиме авент, од исто му давам и вода. Мисли дека е млеко и не пие, со лажичка му давам пие. Чашка со клунче да земам да пробам?
Da zemi so klunce od babylove primer mene toa mi go prifati ili zemi twistershake poinakva boja i forma da e od aventot
Земи чаша со клунче меко на babylove. Јас со таа и давам, веќе и сама почнува да се учи да пие ја држи за рачките.
И јас така почнав и не сакаше. Земав со клунче ама ни тоа не прифати и сега пие од чашка за ракија само
Гриз најмногу сака, секој пат додавам со различно овошје само бара уште. Неќе купечки тегли ни инстант млечни.
Каков овес давате? И како го приготвувате гризот ако сакате да е погуст, кој е односот на вода:гриз? само алва знам да правам со гриз друго ништо хахаа
100 мл вода на 1 лажица гриз. Прво да зоврие водата, па додаваш гриз, па мешаш на тивко да испари водата. Па го оставаш 5 мин. да се "смири".