Сум слушнала дека тегличката е баш грда. Немора по секоја цена да ја јадат и онака. Синко ако не ја сака не планирам да го форсирам секако. Ќе му подготвам и дома, па ќе видеме дали ќе ја прифати.
Исто не форсирам ништо и јас, вчера не јадеше хељда и праска денес хељда со банана јадеше малку околу 60гр ама подобро е од вчера секако.
Хељдата е витаминска бомба.Можат од неа хиперактивни да ви бидат бебињата.И преку ноќ да одседи во вода.
Ако, пак си ручкал. Ние денеска се потепавме за семолина со банана и праска. Преубаво беше, и јас би го јадела хаха. Официјално имаме доручек ние. Јаде околу 120/130гр ама супер е тоа за почеток. Со тек на време ќе му го зголемам до 150/160гр па ќе видам колку ќе сака.
Дајбоже да си јаде така и да наголемуваш грамажа, и јас рачунав дека имаме доручек, јадеше по 100-120гр ама еве има денови и кога уста не отвара хељда планирам и утре да дадам па ќе пробаме просо со некое овошје. Како ќе се навикнеме на зеленчук не знам, никако не сака иако нудам скоро секој ден
не знаев ама и нема изедено многу планирав и утре ама да не давам ако не да се префрлам на просо. Ја оставам преку ноќ во вода измивам па варам.
Сакам за вечера да дадам кисело млеко, да ставам банана или цреши како овошен јогурт нешто? Предлози?