Воведување на цврста храна кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by ROSII, Nov 29, 2009.

1. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Мајки, синчето вчера и денес јадеше цел појадок (овошје) и ручек (зеленчук до месо) и му замени цел оброк. Млеко пиеше само навечер пред спиење и сабајле кога стана- 180 мл. Навечер му ставам и кексолино за да го држи повеќе.
    Дали е доволно да јаде млеко само 2 пати? Има 8 месеца

2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Дадов јас цело. Првиот ден омлет, вториот и третиот варено пс изгмечено со малку вода. Сега натака ќе правам комбинации и плус во рецепти ќе го ставам :)

thinkerbell likes this.
  3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Баш парче кајгана и даде во рака? Многу ми е страв да не откине големо парче.

4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Баш парче. Па да, се откина, ама го плукна. Ама до сега најмногу гагинг имаше со тоа. Не знам дали и се исплаши или и нешто друго се деси ама многу се расплака па не дека изеде многу. ама за изложување на алерген и едно залче е доволно

5. angel4444

angel4444 Популарен член

Кромид обавезно по ептен малку ставам колку за вкус додека се вари, ама после или не му го давам воопшто или ептен мало парченце ставам во кашата :)
    Лук немам дадено. Лепче дадов сега неколку дена пред да направи годинка, така суво на парченца и 2-3 пати со крем сир/кисело млекце по малку додека сме јаделе ние. Тестенини истиов период, тарана дадов со јајца како почеток на воведување белка. Ја давам со крем сир абц или динстам патлиџанче излупено со маслиново и мн малце сол превкусно е :)