На 13 месеци давав кашкавал во главно, моцарела некогаш во готова каша или дома во зготвено. Сол скоро и да не ставав ама ако ставев неколку зрна стандард што си користиме по дома. Зелка веројатно проба во градинка преку оброк. Не се сеќавам нешто посебно да сум воведувала или готвела. Од 9 месеци е во градинка, така да сигурно таму има пробано. Свинско (домашно) сигурно околу годината имаше пробано. Риба околу 9-10 месеци. Од готова каша таа. Дома не ни готвевме/јадевме често риба така да пробуваше преку готова каша такви работи.
Мајки сакам да воведам телешко месо. Бебе јаде само убаво блендирани каши, подруго не ги јаде. Дали може од месото убава текстура да се направи? Со што можам да искомбинирам и колку да ставам за проба?
Да, баш убаво кремасто доаѓа. На почеток првите 2 пати дадов по 20-30г, потоа 50 и сеуште така.. Давам со тиквица, батат, карфиол, брокула, пченка, грашок, ориз, пченка, морков, тиква..разни комбинации од ова зависи што имам во моментот. На темава, во Веро некое време веќе нема увоз на телешко, ако некој бара ќе има од понеделник најверојатно
Тарана со што давате? Дали зрнца или блендирана? Леб од мекото или? Негде пишува тостира па се чудам нема ли да е тврдо така?
Леб од мекиот дел, тарана не давам најчесто давам макарони ама ние сме на парчиња, со абц сир одозгора и маслиново масло, многу ги сака
Мајки сакаме да воведеме доручек 6++++. Кажете ми секој ден се даваат житарки со овошје за доручек? Со кои житарки да почнеме и од каде купувате
Oriz, oves, palenta, proso,kinoa...mozes od hipp ili od zegin Jas davav sekoj den ovosje so zitarki za da ja drzi sita poveke. Na 100grama kasha od ovoshje stavav 50grama kasha od zitarki
Мајки почнавме со воведување на вкусови на 4.5м. Почнав со морков по една лажичка два дена и не ја сака баш, но ново му е па се надевам нормално е. Но ноќеска имаше проливче само еднаш. Дали да паузирам некој ден или денес да му дадам пак да проба?
Септември почнуваме во градинка па сакам да и воведам млеко дека ми рекоа таму им даваат во кашичките, па ме интересира кое ме советувате да и го дадам?
Јас давам словенското алпско така ми кажа и педијатар кога прашав за млеко. Читам само секигаш дали е сливенско или не зашто има и од босна алпско