Почнавме парчиња без проблем јаде иако нема заби. Лепче, смоки, бисквити, мевце, варен зеленчук, банана..овошје рендам на најкрупно ( круша, диња, праска, јаболко ).. Работата е што кога јас му давам нема гајле, ако му оставам сам да зема бута све живо во уста без претходно да џвака и да голтне, а потоа одма нагон има и морам се да му извадам и плаче а ако му оставам едно по едно се нервира и се мава од хранилката Не сум паметна како да го научам да јаде сам малце од малце без ризик дека ќе се задави.. сте имале слично искуство?
Цвекло и праз преку кашичка на холе зелка немам дадено уште а за какао мислам дека ноќната на хип ја имав дадено за доручек или пак во гриз имав ставено какао органско со овошје не ми текнува како беше за тоа
Фала ти, ќе купам. Мајки, колку пати треба млечно? Колку месо? Жолчка давам 2 пати за ручек. Кисело млеко давам за доручек со палента. Вечерата млечна ви е претежно?
Ај да прашам, користите ли некој апарат за готвење на пареа за бебињата? Со големиот варев во обично тенџере на Металец, сега се мислам за малава да земам нешто. Од кој апарат сте задоволни?
Глутен со што воведовте? Од 6+беше или грешка сум? Ние само што направивме 6м , вчера и денес воведуваме пилешко ,ок го прифати, овошје зеленчук класика ги имаме воведено сите што се до 6м. Почнав втор оброк за ручек да и давам од вчера, ваљда не е рано? Второ ми е ама све сум заборавила