Сигурно мислиш на оброк. Се навикнуваат цревата на храна. И мојата имаше така еден период како топче мало, па после ќе се олеснеше. Се среди тоа и си кака најнормално.
Можеш и само со жолчка.. Банана пасирана, жолчка, овес ситен, засладувач (маџун на таа возраст), водичка малку. Можеш да додадеш сецкани парчиња праски.. Јас скоро вака правев, се изнајаде
Пробано ни е морков тиквичка компир јаболко банана и праска Сега ќе правиме пауза од нови вкусови поради вакцина.Дали од веќе пробаниве да давам мешани во меѓувреме?И која количина?Ќе полни 6м инаку. Житарици какви треба да внесувам се продаваат посебно за бебе?Од каде купувате како ги спремате и кога треба како оброк да се рачуна?Тие директно ги мешам со пробани вкусови?Леле ништо не знам.
Веќе воведи и безглутенски житарки. Овес, просо, киноа, палента, ориз можеш. Јас не купувам бебешки, ама просо има на холе кутија, ориз исто. Инаку ги варам исто како за нас. Оброк викаат кога ќе јаде 200 гр, ама тоа нема шанси кај моиве. Големава сега да и дадам не знам дали ќе сака 200 гр да изеде. Оброк го рачунам кога ќе го заменам подојот. Големата тоа го направи кога јадеше 80-100 грама. Малово ништо не одбива, сабајле се потресе на краставица, грчки јогурт и овес, ама количински слабо јаде и никако не можам да го тргнам подојот скроз.
Здраво мајки имам син од 15 месеци но мака мачам со изхрана... не покажува знаци на глад а нудам 5 оброка на ден од секоој оброк каснува максимум 20 лажички некаде тоа му иде околу 60 гр храна максимум и тоа не сака ни блендана не сака ни парчиња се дави од парчиња.. проблем е што мислам дека ноке се буди 5 пати од глад за млако па никако не знам што да правам за да зголемам внес на калории преку ден преку оброциве секој совет ми е добредојден
да едно како прашак со вкус на какао е мислам одамна од зегин го зедов тоа по препорака секако ама и тоа не го внесува асол
За овес не треба да чекам?Некаде прочитав рано било.Јас не знам просо као се спрема,никад во живот не сум правела.Може ли слики какви житарки купувате и како ги спремате?Појма си нема оваа домаќинка
За 7 полни месеци сега за сега само ми пробува не јаде цел еден оброк, една две лажици и се трга како да направам да заменам еден оброк од млеко да го оставам гладен па да му нудам каша ?
Јас два месеци ја читам темава да се спремам пошто појма немам. Планирам од Хип и Холе кутии да земам, овесот е 4+
Остај мислам дека толку сум неписмена за овие работи,скроз неснаодлива.Абе ја и со чат џбт и мислам пишуваше овес покасно не знам зашо,глутен ли...не знам ќе излажам толку памет.Не знам ни колку лажици ни као се спрема ни што со што да мешам...дали да мерам.Може и иам некад прашано и пак заборавено.Ужас
За малата зимав безглутенски овес. Од Зегин го земав. Ќе згрешиш еднаш, вториот пат ќе знаеш. Јас првата каша, течна течна, како сок ја имав напревено
Безглутенски овес има во дм. Ако користиш кутии со инстант житарки не ти треба посебно спремање, ставаш вода топла само. Ако користиш стандард просо, прво го киснеш минимум неколку саати, најдобро цела ноќ, за да излезе фитинската киселина. Плакнеш убаво, ставаш нова вода и вариш. 5 минути му се доволно, се познава зрнцата се отвораат. Овес исто проварувам со вода колку да омекне. Хељда исто е без глутен, на хип имаш во кутија инстант. Ете хељда сум заборавила да и дадам. Ако спремаш зрна исто ја киснеш одвечер и вариш додека да омекнат зрната. На Виталија ми е најдобра за секојдневна употреба. На дм и биокосмос е баш сирова, необработена и подолго спремање треба.
Тие млечниве што се продаваат какви се?Од готови купечки кашички што смеам?Леле да сме живи здрави полесно им било на нашиве без замарање.Мозоков ме боли се мислам грешка ќе направам све живо и диво гуглам.Јаболко како да го варам еј...до толку за секој случај да проверам да не утнам.Оф бре.
Се спремам полека за воведување вкусови па ми требаат препораки за лажички да купам, какви треба? Силиконски? Некои посебни или било какви?
Просо, хелјда, овесни снегулки се без глутен купив од Зегин земав и инстант ориз и инстант овес за набрзински спремање супер е. Просо ставам две големи лажици во вода преку ноќ да се киснат сабалје варам 10 мин да се развари убаво процедувам и додавам овошје по избор и блендирам се заедно, густина регулирај со вода/млеко. Јас со вода спремам се. Дојам и не се одмолзувам Полека ќе се научиш јас бев иста како тебе во паника и уште сум не дека не сум. Прашувај овде има прекрасни мајки што објаснуваат и кажуваат. јас многу се плашам и секоја ви чест на вас мајки што решително давате се и порано и не се плашите. Каква палента да купам ако може сликовито а да е без глутен? 7полни месеци сме кога да дадам глутен и млечно нешто и што за старт?