1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.352
    Допаѓања:
    157.568
    Jas so prvoto po preporaka na pedijatar pocnav po malku od 4 a so vtorovo i po preporaks na istiot pedijatar od 5, kao dobro napreduva ne se brzaj mi rece. Taka da stom si pocnala po malku mislam ne e problem samo poleka neka probuva samo da ne e kako obrok tuku samo probuvanje

На mjauuuuuu му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    So ogled na toa deka malava ne jade meso voopsto,a zolckata uspevam da ja maskiram vo ovosjeto,kolku pati vo nedelata smeam da ja davam?

3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.352
    Допаѓања:
    157.568
    M
    Jas uste ne sum pocnala ke pocnam za nekoja nedela ama doktorkata mi rece 3 pati nedelno. Prvo kako odese cetvrtinka pa polovinka pa cela. Ako ima nekoj poiskusen neka kaze i mene me i teresira kako odi cetvrtina 1 nedela pa polovina 1 nedela ili ???? Nekako koga ke izlezam od ordinacija pola informacii mi se brisat od glava neznam zosto ☺

4. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    3 пати

На M&M и bella.s им се допаѓа ова.
  5. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    осмина,четвртина,половина,три четвртини,цела

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Nekolku dena osminka,pa cetvrtinka,pa nekolku dena pola,pa potoa cela,jas veke cela davam,veke ja imam vovedeno,sega so belkata pocnav.a ako e sklona kon alergija ili imas nekoj vo familija alergicen, mozes i pobavno da ja voveduvas.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка исто и јас.Ја имав дадено 2-3 пати си ја јаде супер ,неќни му давам ја изеде целиот црвен околу муцето се исплашив а само тоа дента му имав дадено ,но за кратко исчезна,и синоќа пак дадов пак исто како нафрлан и пак за некое време исчезна,значи алергија не е,зошто ако било и преѕходните пати ќе имало нешто плус и по телото може да има и сл Можеби нечини да стои подолго време отворена кесичката,на упатството пишува да се искористи за 3-4 недели од отварањето,мене 2недели ми е ,сеа трета недела.. 1462396544628-1666612177.jpg .нз стварно зишто така се прави и јас се збунив...

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.250
    Допаѓања:
    78.542
    Mene taka kako malecok od lazicki mi se nafrluvase okolu muceto, no za brzo posle se gubese... Nezni se bebufcinja mali :)

9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.352
    Допаѓања:
    157.568
    Abe pisuva na site za 4 nedeli jas imam koristeno ne od ovaa tuku druga na hipp i poveke ne mi se isfrlile. Ovaa mnogu ja koristev i za golemiot ne sum imala problem ama pa sekoe dete e razlocno.
    Nego dajte pak ke prasam za cveklo ideja i kolku treba da se vari?

10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.352
    Допаѓања:
    157.568
    Sakam urda nesolena da i dadam na malava. Osven so palenta ideja za nekoja druga kombinacija. Nekako nemozam da uklopam vo 3 obroka i mlecni proizvodi so ogled na toa dekanod sabajle jade ovosje so zitarki, rucece zelencuk so ili bez meso i vecera ili mlecna kasa ili palenta nekogas.

11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Urda i so kiselo mleko i palenta moze, a jas i so zolcka ja imam dadeno i so brokula i karfiol ja dadov vcera :) A za cveklo i mene me interesira kako se dava dali moze svezo na 9m i so sto se kombinira ? I za ovosje nekoj sovet sto da dadam nemam dadeno novo ovosje odamna. Mu imam vovedeno samo jabolko, krusa, sliva, kajsija, banana i tikva

12. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    ох цвеклото долго го варам јас...зависи колкаво е...земај помалечки..околу 2 саати....измиено под чешма од земјата и со лушпа, вода тури и нека вари...го проверувам со ноже мало, прободувам подлабоко да видам дали е омекнато.
    После го лупам.

13. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Pa blendiras? A so sto moze da se dava i dali moze od svezo sokce da mu dadam ? Uff mnogu prasanja ali jas nejadam cveklo i neznam nisto :)

14. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    давај му сок од свежо...изрендај заедно со нешто посочно, јаболко на пример и исцеди...како каша само не свежо оти е тврдо
    да, го блендираш...со друг зеленчук или по малку можеш и во овошје

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Женски спањаќ од кога давате?Како го приготвувате и со што го комбинрате?Знам со млечни производи не требба ради железото и добро е со прпоизводи што имаат вит.Ц?? А пиперки,домати,краставици ,диња,лубеница,иде сезона па да си прашам?

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    42.205
    Спанаќ и пиперка е 7+
    Домати 9+
    Краставици и бостан 12+ (ни мене не ми е јасно зашто бостанот е 12+)

Спанаќот го комбинираш исто како за нас, со ориз, морковче, може и пиперка ради вит.Ц, мевце...

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332

18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.352
    Допаѓања:
    157.568
    Lubenicata i dinjata od 12+? E steta jas bas se raduvav na niv koga ke pocnat da .ozam da i davam nikako ne pomiskiv deka se od tolku kasno. Mene doktorkata posleden pat mi kaza od 10m gore dole sve od ovosje osven jagodi i sl.sumsko. duri mislam iza citrusni rece moze po malku

19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.352
    Допаѓања:
    157.568
    Mnogu mali se tie sto gi zemav kolku rotkvica. Vcera i dadov so morkov kompirce mlado i tikvica i mnogu bese ubavi. Ama i ostaviv na zenata sto mi ja cuvase da i spremi izgleda go izlupula ipred varenje a i rekov nelupeno. Inaku si bese ubavo pokisnato vo voda so soda prethodnk. A zosto e vazno so luspa da se vari?

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    42.205
    За краставицата знам дека ствара грчеви па затоа е 12+
    А и бостанот е изгледа во таа категорија.

Познавам мајки кои не знаеле за бостанот и давале порано, и ништо не им било на дечињата. Секој за свое дете сам нека одлучи, и јас не бев за се толку строго по табела да воведувам, освен за јагоди, ананас, киви кои се јаки алергени. Дадов дури после година и пол.