Јајце успешно воведено Ќе лажам ако кажам дека не пукнав од страв овие 3 дена. А на беба ептен и се бендиса. Ќе биде полесно сега за комбинирање. Не сака житарки детево, кога и давам лепче со грчки јогурт супер јаде, ама тоа нема ништо хранливо. Вака можам свашта да и давам. Се што правам дома мафини, лепчиња, палачинчиња има јајце.
Ме збуни оваа, интегрална каша од гриз така пишува, сте давале? Некој го има донедено првпат видов сега шо е
Да споделам искуство со лубеница воведување, прочитав некои сте давале од сам старт иако во табелите е многу подоцна па реков ај ќе дадам минимално во оние силиконски шмукалки да си ги олади непцата пошто вади заби а и крај на сезона е ќе чека наредна година следно. Лелее грчеви грчеви страшни, а пола дали го ишмука тоа малецкото парченце. 5++ сме, слична ситуација имаше и со тиквичка.
Не сум го варела овошјето никогаш, уште од почеток го давав свежо, ако станува збор за потврдо овошје го блендирав, ако е помеко тогаш пасирано со вилушка
Кога како. Првата ужина и е млеко и одма заспива со него. За втората јаде нешто. Шмукалче ретко, зошто она се што е каша несака. Ама некое овошје, краставичка, бисквита, смока нешто си лапка. Ааааа и да, неговото височество лепчето.
Мајкички ајде да слушнам ваше мислење. 4++ ми се бебињата и планирам кон крај на месец да почнам со први вкусови. Засега сме само на адаптирано млеко. Кажете ми што дадовте за прв пат и како ви одеше шемата, како наголемувавте? Сакам после 6ти месец да почнам со цели оброци или како оди не сум баш упатена, па дали да почнам од 5ти постепено, некаде читав дека така оди, па затоа сакам да слушнам и ваше искуство.
Јас посебно вкусови немам воведувано туку од старт мешав бидејќи не ми е логично грашок или брокула да давам чиста три дена по ред. Почнавме околу 6 месец со една, две лажички и потоа постепено наголемував количински. Не сум му мерела никад колку изел, јадел колку сакал (секако не нешто многу до прејадување). Се водев по табелите што ги има овде и што наоѓам сезонско, пример праска дадов на година бидејќи кај ќе најдам преку зима. На месец ипол до два воведував втор, трет оброк.
Да слушнам искуства на мајки 8+ бебиња. Имавме вирус и после тоа некако ми смени со вкусовите, а ме фаќа паника зашто ќе треба да почнам на работа и нема да цица во меѓувреме. Нејсе сакав да прашам кога почнавте со ужинки, и што им давате? Ние за сега имаме само доручек и ручек кој во последно време не го сака или не му погодувам намирници. Просо, палента, леќа нејќе да чуе Изгледа сака по течни текстури, а е малце погусто ми се закашлува, ми драми како правите давате ад или ужинки кога ќе тргнете на работа? Во градинка нема да оди за сега. И сакав да прашам од кога почнавте со парчиња или барем пасирано да не е се течно?
Bebe 7+ meseci. Imam vovedeno mlwcno meso osven jajce. Planiram na 8 polni meseci. Zborot mi e sto i da mu dadam od mlecno dali e grcki jogurt,dali kiselo mleko,puter,urda mi povrakja kako kiselini. Navistina mirisa na kiselo. Dali e toa intolerancija na mlecno ili ?
Здраво, уште не сме почнале со храна, но денес купив семолина на Hipp од DM. Пишува baby’s first semolina 4+ е и gluten free, се прави со вода. Но во составот читам дека содржи млеко. Претпоставувам треба да се воведе кравјо млеко за да се јаде ова, како тогаш би ја дале на 4 или во нашиот случај 6+ месеци? Дали сте давале ваква?
Здраво, грчеви има ли? И мојата беба повраќаше кисело во млазови од млечно. Пробав и кравјо и козјо и овчо кисело сега пред кратко, 14м сме. Кажано ми е да пробувам на месец дена за дали ќе има разлика. Вака личи на алергија, ама јас и немам направено сеуште испитувања. На какво млеко е бебче?