Ми треба консултација во врска со исхраната. Бебето ми прави 7 месеци за некој ден, имаме се од овошје пробано што е превидено за 6 месеци, а ни остана уште карфиол од зеленчук. Меѓутоа слаби сме со житарките. Има пробано ориз и овес. Гледам треба киноа, просо, амарант… како ги давате, од каде ги купувате? Киноа обична да сварам? Што е АМАРАНТ? И од кога почнавте да додавате кокосово масло?
Јас сакам да знам дали се блендира амарантот или така се дава. Може семолина (гриз) да му дадеш, јас денес му дадов со овошје и мислам му беше вкусен.
Се имаш во ДМ од житарки. Амарант јас земам експандиран од ДМ тој немора да се вари, само го мешам со овошје и грчки јогурт за доручек. Просото го киснеш во вода цела ноќ а киноата 1-2 часа киснење пред варење
Каков џокер ми е крушкава значи во што и да ја ставам ептен ја сака доручек палента со крушка и пашканат(од холе тегличка имав пола од вчера) се изналапа скоро се изеде. Малце бљак комбинација ама чим има крушка проаѓа. Исто и пашканат многу сака, вчера морковот (со компир) го сакаше дека и ставив пола од пашканатот тегличката а морков мрази
Исти сме со крушкава хахах. Во секаква комбинација му ја давам и секогаш ручка. Додуша ништо не ми одбил до сега пу пу, ама крушкава посебно ја обожава. Ние официјално имаме и вечера.
Јаткасти од кога смее,бадеми,лешници и такви работи.Сега сме 10++ сакам во палачинки со овес да ставам
@QweenSM @dummy Од Хип давате крушка? Се што најдов свежо нема врска со вкус на крушка, па му дадов од Хип.
Јас од веро едни преубави има и јас и мм многу ги сакаме. Подварувам малце само, страв ми е свежа за бебка склона е на грчеви
Истото и мене ме интересира ама и од кога се дава? Читав негде потешка била и може грчеви да направи па се мислев да почекам
До сега му земав свежа крушка од пиљара дека нели сезона им беше, ама имам и доста теглички на Хип од крушка, па знам и од тоа да дадам. Кој како ќе дојде да го види бебе само каши му носат и има еден куп, па користам хаха.
И мојот обожава круша и слива, му мешам со нешто што по не јаде па така се лажеме омилено му е овес од житарки и инстант од холе и варено обожавааа Дадов жолчка конечно со палента и јогурт, е сеа дсли и утре да дадам со нешто или да почемам некој ден. Од што ми е страв ќе видам нема реакција и забрзувам
Не е дека треба туку дека можеш да дадеш. Јас ни амарант ни киноа немам пробано, ако не јадеме дома нема што да брзам да им воведувам. Хељда исто, проба прв пат преку кори од гибаница на 2 години.
Treba da pocneme so voveduvanje na vkusovi sega na 6 meseci. Zemav kasicka od hole i hip edna jabolko edna kajsija da probame denovive. Kako gi koristite kasickive 3 dena bezbedno so cuvanje vo frizider? Da izvadam kolicina za jadenje i posle toa vo frizider i nareden pat isto samo da zatoplam?
@dummy Најдов денес убави малечки круши, а од Хип е убава ама не сакам многу често од готовите да му давам.
Земав праски да замрзнам од последниве нектарини на пазар 200ден кило, пошто ќерка ми е грофица па зимово да пробува свежа праска не од тегличка шала на страна убави ми се видоа викам ај последна шанса да земам - него како ги замрзнувате излупени и на парчиња?