Пробај ладни давај ги кашите, кај мене тоа некогаш пали. Дури и ладна вода почна да сака да пие деновиве а не ми отвараше уста ни за капка.
Кога воведовте овес? Некаде прочитав може од 6месеци на некои пакувања стои дури од 5 месеци, содржат глутен а глутен нели не се препорачува толку рано…?
Овес е безглутенска житарка, ама во процес на обработка и пакување може да се контаминира со глутен од други житарки, па за луѓе со целијакија мора така да е назначено. Барај чист, имаш од дм безглутенски, јас таков земам и дадов пред да воведам глутен, на 6 или почеток 7ми, не памтам точно.
Како започнавте на почеток со воведувањето на храна? По 2-3 дена првен сите овошки ги поминавте па после тоа зеленчукот и од кога ќе де поминат овошјето( јаболко, круша, слива, банана, кајсија) и зеленчукот (морковче, компир, брокула,тиквичка..почнавте да давате оброк и да правите комбинации и да вметнувате житарки? Или јас некако вака имав во глава дека е распоредот Некако многу време ми гледа се посебно да се врви многу намирници се. За една недела сме 6 месеци
Не воведував едно по едно, почнав од старт со мешање, само зголемував количина постепено по неколку лажички. После две недели воведов житарки и си јадеше оброк.
Да, го читав тој факт. Имам некоја ноќна од Хип 6+ стои плус органско какао пијам па се мислев да додадам некогаш во семолината за промена, ама ајде ќе почекаме.
И со синко, а еве сега и со бебка исто терам. Еден ден давам нов вкус, чист, а веќе следниот мешам со нешто веќе воведено. Почнав првин со зеленчук, да го поминам зеленчукот па ќе преминам на овошките. И со двајцата почнав со вкусови на 5м и 10 дена. Синко на 6м имаше оброк од 120-130грама. Бебка засега не сака да јаде, мислам дека не е спремна...