1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    888
    Јаснооо, фала на објаснување можда и јас грешно се изразив ама не се осеќам навредено таман работа. Идејата ми е баш тоа што објасни, да преминеме на тоа повеќе сама да се храни а да не и полнам јас лажица каша па да не ми ја враќа после. Не знам дали и би можела сама да земе сега нешто со лажицата, ги имам тие од дм може треба да пробам тоа следно ама мислам тањирчето ќе е џапнато и фрлено на под :rofl: Премала е она тоа ми е највише мисла, рано почнавме ама полека ќе почнам да и допуштам повеќе самостојност чим јавува интерес. И мене ми е ново со парчињата се тоа не сум читала премногу ама со апликацијата ќе се снајдам ваљда.

Баш како што објасни за интересов нејзин ваљда влијае и од тоа што од старт ретко и блендирам и гледам цело време различни текстури да внесе, еве баш вчера ја приметив со мало морковче што останало низ кашата си го вртеше низ уста и го џвакаше по малце.

П.С. Да не ја подречам ама почна по малце вода да пие ама строго од чаша за јегер :?: Немав таква мала за ракија без столче па ова беше најблиску до тоа и сега само од таква пивнува деновиве дури и се џапа по чашата… Водата строго ладна од фрижидер, баба ми ќе се откаже во весник од мене ако дознае дека таква давам :rofl:

2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    1.496
    Нема да користиш тањири, на хранилка ќе ставаш и по малку за ако реши да го џитка да не отиде се наеднаш :D јас еве сега почнав тањири да и вадам и тоа само кога давам парчиња за да се учи од нив, а ја гледам дека и од нив и потешко и е да земе. Не е мала инаку, и јас и Ноеми почнавме со 6 месеци :) а со лажичката секако не може сама, ти ќе ја наполниш и ќе и ја дадеш или ќе и ја оставиш на хранилка да си ја земе. Ќе ги правиш јадењата погусти, полепливи како гриз, палента, или само пасирано овојше/ за да се лепи поубаво. Ама да, полесно е на почеток од тие со дупки лажиците :)

На Noemi и dummy им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    35.315
    Абц намаз со што им го комбинирате?

4. naturally

naturally Популарен член