Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.806
    Допаѓања:
    4.708
    Мојот на поминување од шанк грабна пола банана и одма в уста си ја стави, му дадов да видам дали ќе јаде сам и јадеше како да не видел:worried:.Многу ми беше страв и му ја тргнав, како ќе се опуштам со парчиња не знам…
    Пасирана од старт не сакаше, само му ја подметнувам по малце во нешто друго.

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.889
    Допаѓања:
    10.924
    Абе пушти дете да јаде :) Земи изгледај видеа за choking vs gaging, гагингот си е сосем нормале, давај парчиња соодветни за возраста седи со него и гледај го. Кога сме бебиња инстинктот за преживување ни е на највисоко ниво. Си исплукуваат ако одгризат поголемо парче, вчера мојата со краставичка така си одгриза поголемо парче неколку пати па си го плукна кога виде дека не може да го совлада.

На naturally и MariaBouli им се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.590
    А мојава почна и од грчки јогурт да се дави зашто уста не затвара ни кога јаде :rofl:

На naturally и Noemi им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.177
    Допаѓања:
    13.426
    Еве јас да те утешам дека ни 30 нема испиено… 11++ сме.:drunk: Сите можни чаши, тенџериња и тави се пробани, не сака и не сака никаква течност освен моево млеко…

На happygirl и Noemi им се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.889
    Допаѓања:
    10.924
    Мене коса ми се ежи, на пролет мислам да ја одбијам ама ако не пропие вода до тогаш тешко (facepalm)

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.177
    Допаѓања:
    13.426
    Јас после зимава планирам, дури и тоа зашто морам, иначе до сега ќе ја одбиев 100 пати. Се надевам кога ќе почнам малку сол да и ставам во јадењето, ќе пропие.