Нема јак вкус затоа е лесен за комбинирање а не е алерген и супер текстура има. Држи ситост, после него вчера си спиеше 3,4 саати, обично уште се буди на 2,3 саати за подој… не знам кога ќе скратиме на подои веќе душа немам
Помеѓу еден до друг воведен оброк треба да поминат минимум месец ипол. Е сега не знам како да рачунаш дали од почнување на цврста храна или од сега кога ќе замениш млеко, јас не одам со таа фаза пробување вкусови. На тема воведување нови намирници кои нормално одат за ручек сум ги давала за ручек, не сум давала телешко и боранија сабајле во 10.
Јас ба моиве само од сабајле им давам млеко кога ќе станат преку ден им скратив зошто нејќат воопшто па да јадат.Ама гледам дека и со скратено млеко нејадат така да исто ми се фаќа дали им дала или не
Јас ставав од мерилките за млекце и затоа излезе ептен ретко првиот ден. Другите два дена го направив како што ми кажавте и излезе супер Мада јас пасирам вака оризот ми е како блендирам ама добро го прифати Фала ти што сподели инфо јас ставав по 120мл млеко без да ми текне дека може по 60
Uste 3 zhitarici da probame i ke pochneme so obrok mada i vaka gore dole e obrok poshto dr mi kazha da i davam kolku saka a taa saka mnogu Ja sledam listata na dr Filev probavme okolu 15 vkusa uste 3 zhitarici i preminivame na kombinacii
За истово ќе прашав, од кај што земав, немаат моментално а ептен ми се сигурни дека домашни. Какви да земам од маркет?
Дали може како оброк за 6 мес бебе да дадам безглутенски макарони? Секако изблендирани. На база на пченично брашно.
Дали кутиите ориз или овес и останатите житарки на Холе ги фрлате ако не се изедат за 3 недели, како што пишува таму? Нема шанса да ги изеде мојот за толку време бидејќи сме во фаза на пробување разни вкусови и секој ден да му ги ротирам пак не стигаме. Оризот ни е отворен пред 5 недели, уште си го јаде… ама дали да го фрлам?
Вие си преценувате ама јас лично не ризикувам да давам нешто на бебе наспроти препораките на производителот. За таа цена нема смисла ризикот.
Здраво мајки. Бебе е 7м, воведовме втор оброк. Доручекот ни е со молба, така бевме и со млекото, а ручекот без мака. Ме интересира колку АД давате во текот на 24ч? Каков ви е распоредот на млеко и оброци?
Амарант давате ли на бебиња? Скоро година сме, нема пробано. И дали треба да се кисне? Лимон и портокал од кога давате?