1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.562
    Допаѓања:
    6.394
    Јас кога воведував за синко вака ја воведував, бар таква беше праксата пред 4 години. Сега не сме стигнати до жолчка ама пак исто планирам.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    262
    Еден ден 1/8 после два дена 1/4 и после 2-3 дена дадов цела без никаков проблем ни реакција.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.562
    Допаѓања:
    6.394
    Абе по blw се дава и цело јајце наеднаш, само кај нас се прават шеми, ама па немам што да воведувам во 8 месец и не ми е за брзање.

4. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    400
    Искрено да ти кажам јас се преплашив сопругот и даде кашичка од готовите со глутен, немаше ни шест месеци јас со другото дете лежев на болница, па фала богу што немаше никаква реакција, јас од алергија недај боже ептен се плашам,на сопругот ќе му речам да го воведет јајцето тој сигурно цело ќе и го даде

5. TamDi

TamDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    54
    Мајкички, бебе 7м не ги сака воопшто овошните каши.. дадете идеја за доручек. Вообичаено гледам доручек да е овошје, ручек зеленчук. Зеленчуковите ептен ги сака, не јаде некоја количина, по 130гр ама задоволна сум со оглед на тоа дека не сака млеко..