@thinkerbell од Леска банкротирам, маж ми кога зема пратка паѓа во шок од цената, еднаш земал си мачка од бадем и малина како линолада да јаде, викам тие се артизан намази полека Да не си дала случајно од путерот од семки од тиква? Се мислам да го земам.
И маж ми исто. Сега земав од тој крцкавиот лкм и сирот зема теглата ја гледа, зема лажичето го збрца и мртов озбилен ма нек си ебе векот, еднаш се живее и го стегна пола тегличе. Големава ми бараше за денес сендвич за во школо со лкм. Инаку немам нарачано од тој од семки од тиква, не можам да постигнам Последно од тие медените џандуји земав и од лешници мазен и крцкав. Врвови.
Јас конечно му ја открив цаката како да испадне таман и НЕ го јадеше! 2 полни лажици амарант, па додадов 3 лажици топла вода, оставив некое време па уште 1-2 лажици пак вода и на крај додадов повеќе од пола тегличе каша од кајсија. Следно ќе пробам со грчки јогурт. Туку, само мене ми има чуден мирис амарантот? Како на запечено
Затоа што процентуално секој може на свашта да покаже алергиска реакција. Како што ти пиша Ноеми, работата е што со најчестите алергени имаат и најлоши симптоми, другите во многу ретки случаеви има полоши симптоми. Ако гледаме така тогаш треба од се да се плашиме реално, ама не е за тоа работата Не мора да значи, може само да било чувствителност од киселините во јагодата, особено ако било само осип без повраќање, дијареа и сл. Ама можеш да си внимателна и да ја воведуваш полека и во мали количини Глутенот со лепче, секако што се вика и ич не изеде зошто и беше нова храна кикирики имам воведено до сега преку путер, разредено со вода се дава зошто се лепливи. А индиски ореви ставам во песто. Други јатки засега немам дадено зошто не сум смислила како (не ми се купува путери од сите нема кој да ги јаде ). Сусам прво наросив во пестото, а после дадов таан. И мирис и вкус, сабајле 100 овошки додадов за да го изеде, прв пат ми одби храна со неотварање уста. А само јас сум смотана во ладна вода го ставам, има тоа врска?
Не знам дали има врска водата, мислам не битно е да не е сув туку убаво натопен плус за подобро да се свари.
Јас не го киснам само го оставам да отстои во овошјето едно пола саат дур си игра она до времето за доручек, некој имаше пишано директ во грчки јогурт го става па си реков ваљда ок е вака амаа сум нашла низ гомцата зрнца така да ваљда е попаметно прво во вода хах. Од овошната каша е така омекнат ама не нешто разлигавен нз каков е од водата, цела ли ја упива? @Ladyme знам пиша не даваш авокадо ама јас со авокадо и крушка сум и го дала неколку пати и ја држи сита исто и со банана и плус било што друго: јаболко, слива, праска мислам и со манго еднаш и дадов ама секогаш со банана или авокадо за да ја засити
@MariaBouli Да, не треба да се вари мислев на варење во стомачето. @dummy Цела пелена беше со топчиња од амарант, ќе пробам уште со грчки ако не бива и така ќе оди во историјата.
Хмм значи нема врска водата, ваљда потешко се вари во мешето само. Првите 2-3 пати и кај неа имаше така со топчиња ама вчера исто и дадов и немаше баш нормално се искака и вчера и денес
Се разбравме со варењево хахахах Не сум заприметила топчиња искрено, ама некогаш и не го анализирам мн гомцето гледам да го завиткам да не го мирисам Досега првиот пат го варев зошто не сфатив дека е експандиран, а следните патеви само сум го ставала во вода и тоа 5-10 мин во ладна вода и тоа многу не сум мерела колку зошто после го цадам
Хаха ве немаше па истурив каша 120г од ананас, кајсија, праска и јаболко и стаев една лажица полна супена и мешав ни вода ни ништо. И го стаев пред мене ја чекав да стане бебушка. Брцнав пробав убаво тоа не се осеќа омекнало. И дадов едно фациче чудно направи и оп оп го изеде идам со лажицата повисоко ја гледа отвара уста и пикам нема време да го мисли го голта хахаха. Цела каша ја смазни и еве ја тера втора дремка. Решив да скратам дремка па нека ми е со среќа сега, мора да намалиме, дека и настината и све кашла навечер ми се буди и уморна и преку ден дремките ги крати до 20 мин стигна вчера и сега реков мора акција. Еве ја првата и беше сат ипол со презаспивање сега ќе видиме.
Чекајте малку другарки, и јас ве сфатив дека експандираниот амарант не се вари, туку само се кисне. Сега викате дека и тој треба да се вари во вода?
Не не баш сите пишавме дека киснеме само со тоа што некои во вода а некои како мене директ во каша да омекне
Мајки ајде совет ќе ве замолам за да воведам млечни производи сакам,денес точно 7 м.правиме Со што е најдобро да се почне од млечни и од кои? Дали може грчки јогурт?