Она не е алергена ама сепак првиот пат дај ја чиста, пример можеш со мајчино млеко или со АД, зависи на што сте. А после тоа може да ја комбинираш. Јас и со овошје ја давав на почетокот додека не го прифати вкусот.
По 3 дена се дава една намирница заради алергии, после комбинирајте, не се зезајте за деца се работи.
Јас започнав со морков од зеленчук и тешко оди додека е чисто, ако му додадеш твое млекче одма ќе го изеде.Потоа наредните 3 дена дадов батат, па сега наредниве 3 дена ќе правам комбинации од се она што досега имаме поминато, па потоа одам на друг зеленчук.
Jaс само тиквичката не ја давав по три дена и бататот не го давав три дена последователно. Не се алергени. А далеку од тоа дека си играме.
Денес му дадов морков за прв пат и не го сакаше,можеби не е до морковот оти и сабајлето малку јадеше од кашичката круша, од кога можат да јадат фрутолино,ризолино
Јас и дадов кашичка од тиква од хип ама не и се свиѓаше па вечерта печев дома тиква па и направив со малку АД и цуцка шмата јаде и се свиѓаше многу
И син ми не беше баш воодушевен кога за прв пат проба морков, само морков. Пробај да го комбинираш со јаболко, или пак со компир, понатаму со тиквица, спанаќ, блитва.. Можеш со скоро секој (ако не и секој) зеленчук. Ако прв пат пробува, нормално е да е изненаден од вкусот.
И мојата на почетокот не ја јадеше чиста ама сега пична со тоа што повеќе водичка и додавам за да и е поретка. Инаку пробај со круша, моментално и е омилен појадок.
После три дена јаболко од кое ич не беше задоволен син ми, денеска му дадов компир. За чудо го прифати многу подобро од јаболкото. Дури сам си бараше.
Докторката ми рече да избегавам да мешам со млекце, особено овошјето. Чисто да го давам, колку изеде толку. Инаку денес пола кашичка од компирче ја лапна, ептен го бендиса
Цацувче почнавме како вас со морков, а денес со компир Туку што да јадеме после компирот, тиквичка или спанаќ или нешто друго
Јас преминав на житарица 3 дена па од утре одам на пашканат, ама бидејќи давав 3 дена марков и 3 дена батат, а пред тоа само овошје.
Цацувче од каде купуваш батат, јас не сум од скопје и не верувам дека има во мојот град, а утре ќе одиме ск па можам да му купам